Voetbal

Topper

Door Jeroen Pietersma
Wie bij aanvang van de competitie had voorspeld, dat na zes wedstrijden Zeerobben voor een topper naar Drachten afreist, zou voor gek zijn verklaard. Deze bescheidenheid siert de club, maar er beginnen zich contouren af te tekenen, waarbinnen de huidige positie op de ranglijst (derde) helemaal niet zo verwonderlijk is.

Afgelopen zaterdag heeft de selectie van trainer Arjen Postma en leider Wiebe Attema laten zien, dat ook minder goed gespeelde duels omgezet kunnen worden in winst. Dit op basis van teamgeest, werklust en natuurlijk ook kwaliteit. De noodzaak van het moeten ontbreekt, handhaving is de doelstelling. Dit in tegenstelling tot de opponent van zaterdag.

Drachtster Boys behoort tot de top van Friesland in het zaterdagamateurvoetbal. Sinds mensenheugenis balanceren ze tussen de eerste klasse en de hoofdklasse. In het seizoen 2006/2007 speelde Zeerobben voor het laatst in de eerste klasse tegen de komende tegenstander. Thuis met enig fortuin 1-1 en in Drachten werd met 2-0 verloren. In het grijze verleden speelden de verenigingen met enige regelmaat tegen elkaar in de toenmalige 3e klasse, wat een van de hoogste was in Noord-Nederland. Samen met Buitenpost behoren de Drachtsters tot de titelkandidaten. Met slechts één gelijkspel een wel vijf winstpartijen staan ze fier aan top. Met een gemiddelde van ruim drie doelpunten voor is de voorhoede een gevreesd wapen.
Zoals in de slotzin van het verslag afgelopen zaterdag al gezegd: Zeerobben moet alles uit de kast halen om een kans te maken tegen de koploper. Op karakter en met wat geluk kan de selectie misschien een succesje behalen. Defensief staan de Groenwitten er uitstekend op. Vanuit deze kracht zal trainer Postma ook wel uitgaan. We hebben alle vertrouwen in trainer en team om het Drachtster Boys moeilijk te maken. Bij deze topper wordt ook weer veel support uit Harlingen verwacht. Dat kunnen de mannen wel gebruiken.

Programma van zaterdag 4 november:
VV Balk-VV Gorecht
Be Quick Dokkum-VV Groningen
Drachtster Boys-Zeerobben
VV Noordscheschut-Blauw Wit '34
d'Olde Veste '54-VV Winsum
CVV Oranje Nassau G-PKC '83
VEV '67-VV Buitenpost

|Doorsturen

Buienradar



Agenda