Sport

Tjipke van Gosliga & Anneke Westra winnen One Wall Open Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD Voor de eerste keer dit winterseizoen een jeugd- en seniorentoernooi in het MFC van Kimswerd. Bij de jeugd stonden 16 jongens op papier en werd er prachtig gespeeld.

De meeste van hen trainen of bij Stichting Score of in Kimswerd en omdat er de hele winter toernooitjes worden georganiseerd, komen er steeds meer liefhebbers van deze sport. One Wall Ball is laagdrempelig, op ieder niveau te beoefenen en attractief om te doen en naar te kijken. In veel dorpen zijn al kaatsmuren gebouwd of is men bezig om een multifunctionele muur aan te leggen.
Bij de jeugd speelde ieder vijf wedstrijden met een steeds wisselende partner. Dat resulteerde in de volgende uitslag: 1) Tjipke van Gosliga (Schettens), 2) Rick Minnesma (Dronrijp), 3) Martijn Wiersma (Kimswerd) en 4) Marten Jansen (Sexbierum).

Bij de senioren stonden twintig deelnemers op de lijst en ook daar werd sportief gespeeld. Het is algemeen gebruik dat de verliezende partij scheids of teller is in de daaropvolgende partij. Anneke Westra liet zien dat je met tact en inzicht een toernooi kunt winnen. Geen powerplay, maar mentale veerkracht is haar sterke punt.
De uitslag bij de senioren is als volgt: 1) Anneke Westra (Kimswerd), 2) Dennis Fennema (Franeker), 3) Rinze Steneker (Herbaijum) en 4) Miranda Scheffer (Menaldum).
De prijswinnaars zijn naar huis gegaan met een VVV-bon en voor de winnaars kransen van Feikje van der Duim. De organisatie was in handen van Tiny Osinga, Johan de Groot en Anneke Westra en natuurlijk Jelly Bervoets, die iedereen voorzag van een hapje en drankje. Kijk voor meer info op kvdehelfrichs.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda