Tichelaars sterk in survivalcompetitie

WESEPE - De laatste twee survivalwedstrijden profiteerden van het vroege warme lenteweer. Zowel bij de wedstrijd in Kootstertille op 9 maart als bij de wedstrijd van afgelopen zondag in het Overijsselse Wesepe waren de weersomstandigheden perfect.

Niet dat de gemiddelde survivalatleet daar erg veel waarde aan hecht, want gebikkeld moet er toch worden. Maar voor veel jeugdleden en recreanten is het een prettig detail. In Kootstertille (de 7e wedstrijd uit het BSC circuit) stonden Teatse Tichelaar en zoon Tiemen aan de start samen met vriend en trainingsmaat Bert Cats. Hier startten totaal 1100 deelnemers in verschillende categorieën. Kootstertille staat bekend als een van de zwaardere runs. Een pittig parkoers van ongeveer 8 km met een 35-tal hindernissen waaronder een paar pittige combinaties. Beide Tichelaars liepen een prima wedstrijd. Teatse werd 11e en 1e bij de masters (40+) in 1 uur 08.35. Zoon Tiemen kwam als 26e over de finish in 1.21.04. Bert Cats had net de griep gehad en had moeite om de finish te bereiken.

In Wesepe dus de 8e wedstrijd. De omstandigheden waren zelfs nog beter als in Kootstertille. Zon, weinig wind en een lekkere temperatuur. In Wesepe gaat het vooral om de recreatieve sporter. Met dik 1700 deelnemers loopt de run de hele dag door. In de ochtenduren eerst de wedstrijden in de diverse jeugdcircuits en daarna de BSC atleten. Het parkoers is niet echt moeilijk en dus kan er hard gelopen worden.

Teatse startte in de eerste grote groep en moet altijd eerst even op gang komen (is het de leeftijd?). Maar naarmate de wedstrijd vorderde passeerde hij steeds meer deelnemers en als het parkoers nog een kilometer langer was geweest, was hij nog verder opgeschoven. Maar met een 10e plek overall en 2e 40+ was hij dik tevreden. Looptijd: 1.05.50.  Tiemen had wat last van achterblijvers uit eerdere startgroepen en verloor daardoor wat tijd. Ook is hij nog wel eens wat behoudend bezig. Als hij in toekomst de turbo erop gaat doen, dan gaat het echt spannend worden tussen de beide heren. Tiemen finishte als 38e in 1.19.17. Eerstvolgende en 9e wedstrijd in deze competitie is op 4 mei in Oldenzaal.