Teleurstellend verlies voor Zeerobben in Damwoude

De opmerking ?een puntendeling had de verhouding beter weer gegeven? levert niets anders op dan de gebruikelijke glimlach van de winnaar. De koploper zal voorlopig de winnende tegenstander en VEV?67 voor zich moeten dulden op de ranglijst. Zeerobben behaalde niet het beoogde niveau om Broekster Boys terug te wijzen.

Ze vergaten in de eerste helft af te rekenen en dat brak hen twintig minuten voor tijd zuur op door een gedroomde comeback van de reeds lang geblesseerde Hedzer Prins, die zich met het enige doelpunt van de wedstrijd ‘matchwinner’ mag noemen. Een wanhoopsoffensief zorgde ook niet voor dat ene verdiende lichtpuntje en in de langzaam intredende duisternis.

Niet doeltreffend
Na de eerste verkenningen van beide kanten, trok Zeerobben het initiatief naar zich toe en dat resulteerde na tien minuten in een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Uit een verre ingooi van Dylan Drent manoeuvreerde Patrick Amels zich langs zijn tegenstander, David van der Pol kon aan zijn voorzet geen vervolg geven. Hierna ontstonden voor het doel van keeper Kok nog kansjes, maar het ontbrak Zeerobben aan dat beetje geluk en aan doortastendheid. De enige mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond door een foutieve terugspeelbal, maar Jacob de Vries redde. Bij een snelle omschakeling was aanvoerder Albert Beuker de aangever naar de rappe Dylan Drent. Alleen voor de keeper schoof hij de bal net naast. In het vervolg van de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht. Meer dan een schot van Albert Beuker uit een corner en een doelpoging van David van der Pol leverde dat niet op. En verdedigend stond de laatste linie weer een goede partij te spelen, zodat Broekster Boys alleen via hoekschoppen nog gevaarlijk werd, maar Jacob de Vries bleef baas binnen zijn doelgebied.

Pech
Het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft kwam tot stand door de storende Van der Pol. Na een misverstand tussen een verdediger en doelman Kok ketste de bal via de rug naast het doel. Uit de toegekende corner ontstond er voor het doel van Broekster Boys hectische taferelen, maar Vrouwe Fortuna hielp de gastheren in het juiste spoor. Zeerobben leek halverwege de tweede helft toch de leiding te nemen. Uit een voorzet van Dylan Drent kopte Patrick Amels fraai binnen. Scheidsrechter Baar was de enige die een overtreding constateerde en hij is de baas.

Broekster Boys zet joker in
Kort hierop viel de 1-0 uit het niets. Uit een lange trap van achteruit kopte Rienk de Haas slim door naar de net ingevallen Hedzer Prins. Hij mocht ongehinderd het strafschopgebied binnen gaan en liet De Vries kansloos. Tegen de verhouding in, maar daar hadden de Damwoudsters geen boodschap aan. In de wanorde ontstaan door deze treffer kregen Rienk de Haas en Hedzer Prins nog mogelijkheden om de Boys op een nog grotere voorsprong te zetten. In een alles of niets poging wisselde trainer Schotanus Pim Bleichrodt en Jordy Torenbeek voor de snelle Reinier van der Stap en Frank ten Hoeve en ging achterin één op één spelen. In de laatste tien minuten kreeg Higor da Silva de kans zich te onderscheiden, hij verving de leeg gespeelde Albert Beuker. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet en leverde het wanhoopsoffensief niet het gewenste resultaat op. Broekster Boys was de gelukkigste, hield in de slotfase de nul en verdiende daarmee de drie punten.

Stapje terug
Voor de meeste teams in de tweede klasse I zit de eerste competitiehelft erop. Nieuwe koploper is VEV’67 uit Leek. Zij wonnen de laatste wedstrijd overtuigend met 5-0 van ’t Fean. Zeerobben moet een stapje terug doen en heeft in de strijd tegen de directe concurrenten voor de titel te veel punten laten liggen. Van de spelers, die het verschil kunnen maken, hebben we nog te weinig gezien. De druk is in ieder geval van de ketel en de Harlingers krijgen nog een herkansing in het twee deel. De teams waartegen Zeerobben punten verspeelde zijn in de het voorjaar te gast in Harlingen. Misschien kan het team dan op passende wijze revanche nemen en hun scheidende trainer het verdiende afscheidscadeautje, in de vorm van kampioenschap of promotie, laten uitpakken. Eerst maar naar Spanje en zorgen voor een oppepper voor de tweede helft na een teleurstellende afsluiting van het voetbaljaar 2015.
Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek (’68 min. Frank ten Hoeve), Patrick van der Veen, Pim Bleichrodt (’68 min. Reinier van der Stap), Marcel Visser, Albert Beuker (’78 min. Higor da Silva), Allard Sym Sprenger, David van der Pol, Patrick Amels, Dylan Drent