Tegenvaller voor dames 1 VVH in Sneek

SNEEK - Afgelopen zaterdag mocht team dames 1 van VVH na een aantal weken vakantie eindelijk weer aan de bak. Coach Folkert wil een nieuwe weg inslaan met de dames van Fysiotherapie Rozengracht 24. Hij wil de tweede helft van de competitie meer verjonging in het team brengen.

Er trainden al een aantal weken jeugdspeelsters uit Meisjes A en Meisjes B mee. Deze spelers gaan in de tweede helft van het seizoen ook meespelen tijdens de wedstrijden. Anna Schurer uit meisjes A komt ter versterking op de mid en Iris Hooghiemster speelt mee op de diagonaal en buiten-positie. “We zijn hier allemaal erg blij mee”, meldt VVH“. De selectie van ons team is al een tijd behoorlijk krap en deze meiden zijn zeker een versterking voor ons team en een nieuwe motivatie voor de andere speelsters.”

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd met deze nieuwe selectie en het was te merken dat ze nog aan elkaar moesten wennen. Ze speelden tegen de dames van Zeus. Een team dat lager in de competitie staat, maar waar VVH altijd moeite mee heeft. Deze wedstrijd zou dat niet anders zijn.
De eerste set begon coach Folkert met Liset op de spelverdeling en Anneke aan de kant. Ook dit is een nieuwe ontwikkeling in het team. Liset zal gedurende de rest van het seizoen vaker op de spelverdeling komen te staan, samen met Anneke. Daarnaast begon ook Iris aan de kant. Gedurende deze eerste set waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en liepen ze qua puntenaantal behoorlijk gelijk op. Helaas wist VVH de set net niet te winnen; het werd 26-24. In de tweede en derde set verloor VVH te veel punten door fouten. Het was nog behoorlijk chaotisch waardoor VVH het normale niveau niet wist te halen. De tweede en derde set werden verloren met 25-16 en 25-19.

Tijdens de vierde set kwam er een rust binnen het team. De passes werden beter gebracht waardoor deze vaker afgemaakt konden worden door een goede aanval. VVH wist daardoor ook al een snel een voorsprong te krijgen op Zeus. Helaas konden de dames van VVH deze voorsprong niet behouden. Tegen het einde van de set kregen de dames van Zeus hun flow weer terug en ze wisten ook de vierde set te winnen (met 25-20).
Dit was natuurlijk behoorlijk balen voor VVH, aangezien het Harlinger team de eerste wedstrijd tegen Zeus met 3-2 had gewonnen. Maar dit leidt tot des te meer motivatie om weer hard te gaan trainen en de volgende wedstrijd er weer met 200 procent tegenaan te gaan. Overigens hebben de dames afgelopen week nieuwe teamfoto’s gemaakt met de nieuwe shirts van shirtsponsor Fysiotherapie Rozengracht 24. De foto staat op de website van VVH.