Sport

Teatse Tichelaar spoelt NK survival kater weg


GENDRINGEN - De krachten in de sport zijn soms onvoorspelbaar. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar garantie op een superprestatie geeft dat niet. Op 19 januari werd het NK survival voor de BSC klasse gehouden in Westerbork. Gezien de vorm waarin Teatse verkeerde was een podiumplek niet onmogelijk. Toch ging het vanaf de start eigenlijk al niet goed. De motor kwam maar niet op gang en halverwege wist Teatse wel dat er geen goede prestatie meer in zat. Hij liep de wedstrijd nog wel uit maar zonder energie. Eindresultaat: 30e overall en 7e bij de 40+. Het slechtste resultaat in 3 jaar BSC. Een flinke domper.

Om te kijken of het gewoon een slechte dag was of omdat hij uit vorm was, liep hij de 10 km in de 30e editie van de loop in Tzum. Dat ging gesmeerd en dus was het gewoon een slechte dag geweest. Afgelopen zaterdag werd de 6e wedstrijd in het circuit georganiseerd in het Achterhoekse Gendringen. Teatse liep hier ooit in 1992 zijn eerste survival. Het parkoers over 8 km was geheel vernieuwd en kende een 25 hindernissen. De meest daarvan waren fraaie combinaties, waarbij het niet alleen op kracht aankwam maar ook op techniek en behendigheid. De veelzijdigheid van de survivalatleet werd hier ook aangesproken want er zit behalve veel klimwerk ook kajakken, boogschieten en boomstamhakken in. Teatse zat gelijk goed in de wedstrijd en kon het hoge looptempo, ondanks de harde wind, de lage temperatuur en de regen, de hele wedstrijd vasthouden.

Vlak voor de finish haalde hij de nummer 2 bij de 40+ in maar verspeelde die kleine voorsprong weer in de eindhindernis. Hij finishte als 11e overall in 1.11.44 en als 3e 40+. Weer een mooie podiumplaats, maar vooral de manier waarop was erg goed. En daarmee is gelijk een verbetering in het tussenklassement ook bereikt. Hij staat nu 17e.
En daar was daar nog Teatse zijn zoon Tiemen (23) die zijn eerste seizoen in de BSC loopt. De eerste wedstrijden in Leeuwarden en Neede gingen nog niet super, maar in Westerbork wist hij een prima resultaat neer te zetten waarmee hij gelijk 50 plaatsen steeg in het klassement. Een teken dat je ook in deze sport geduld moet hebben. Tiemen wordt steeds sterker in de hindernissen, maar ook als hardloper ontwikkeld hij zich steeds beter. In Gendringen eindigde hij als 58e in 1.32.06 maar er zit nog veel meer in deze ambitieuze sporter. Volgende wedstrijd is Kootstertille op 9 maart.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda