Sport

Teatse Tichelaar piekt in laatste survivalwedstrijd

Door Jeroen Pietersma
Na tien wedstrijden in het nationale survivalcircuit zit het seizoen voor Teatse Tichelaar erop. Traditioneel was de laatste wedstrijd in het Achterhoekse Harreveld. Een klein dorp maar met een rijke survivalhistorie. Alweer voor de twintigste keer werd deze wedstrijd georganiseerd. En ook al vele jaren de afsluiting van alle competities. Van de zwaarste TSC klasse t/m de jeugd worden hier aan het eind van de middag de bekers uitgereikt voor degenen die in het eindklassement bij de beste drie zijn ge?indigd.

Maar eerst de wedstrijd zelf: Teatse stond in het tussenklassement op de 21e plaats met een kleine kans om nog één of twee plaatsen te stijgen. Dan moest er wel een hele goede prestatie uitrollen. Een podiumplek in het eindklassement zat er niet meer in. Gelukkig voelden de benen een stuk beter dan in de Knipe twee weken geleden en was Teatse bij de start goed weg. Deze laatste BSC wedstrijd over negen kilometer met dertig hindernissen heeft een snel parkoers waar je als goede loper lekker door kan lopen. Teatse slaagde ook bij het klimmen steeds een plekje op te schuiven. Bij het boogschieten passeerde hij er weer een paar. Als je mist heb je zo een dikke minuut achterstand. 

Na driekwart wedstrijd liep hij in de subtop met nog twee veteranen en ging daar de strijd los om plek drie in de wedstrijd bij de veteranen. Het onderlinge verschil was daar nog geen dertig seconden. Bij een erg lastige buisklim had Teatse twee pogingen nodig en verloor hij de aansluiting. Zo dichtbij de finish was er te weinig tijd om weer dichterbij te komen. Teatse finishte als dertiende van de 170 deelnemers en vijfdee veteraan in 1 uur en 30 seconden. Het verschil met de nummer drie was slechts veertig seconden. Een dergelijk goed resultaat had hij dit seizoen nog niet veel gehaald. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling om bij de beste twintig overall te eindigen. Met deze klassering gaat dat waarschijnlijk net lukken. Een prima afsluiting van een wisselvallig seizoen. Door pech en onnodige fouten werden veel punten verspeeld.
Met ingang van volgend seizoen gaat de Survival Bond Nederland een veteranen 2 klasse invoeren (heren 50+). Dat betekent voor Teatse een hogere kans op podiumplekken. Zolang hij nog zo goed kan meekomen met de top van Nederland is hij in ieder geval nog niet van plan om te stoppen met wedstrijden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda