Voetbal

Teams van de week: D2 en F2

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Woensdag stonden de kampioensfoto?s al in deze krant. De teams Fc Harlingen D2 en F2 worden uitgeroepen tot ?teams van de week?. Hierbij de wedstrijdverslagen:

Vandaag stond voor de mannen van D2 een spannende wedstrijd op het programma. De één na laatste wedstrijd van deze competitie zou worden gespeeld. De laatste thuiswedstrijd. Bij winst zouden ze kampioen zijn. Enigszins gespannen kwamen ze aan op het sportcomplex van fc Harlingen. Na de bespreking in de bestuurskamer kon het strijd-tenue aan en begaven de jongens zich naar het hoofdveld voor het begin van de warming-up.

Dat het niet alleen bij de spelers leefde maar ook bij hun familieleden bleek al gauw. Groot was de belangstelling voor deze wedstrijd. Het was nog even wachten op de tegenstander. Onze spelers waren al geruime tijd aan het intrappen, toen de tegenstander Oosterlittens D2, een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan kwam op het sportpark. Klokslag 10 uur klonk het fluitsignaal van scheids Marcel Touwslager en ze waren los. Het begon even met voorzichtig aftasten. We wisten van de vorige wedstrijden tegen deze ploeg al, dat de keeper van Oosterlittens de beste man van dit team was.

De mannen van D2 lieten prachtig spel zien en er werd mooi overgetikt. Lars kon het eerste doelpunt scoren. Vanaf de zijkant kon hij een bal lekker hard in de touwen knallen. Thijs kon het tweede doelpunt scoren. Zou het dan toch gebeuren vandaag? Ricardo scoorde het derde doelpunt, natuurlijk met een fraai afstandsschot. Noah tikte de 4-0 aan en Jarno knalde met een afstandsschot de 5e bal in het net. Dit kon niet meer fout gaan.

Na de ranja wisselde Oosterlittens van keeper. De boomlange keeper werd vervangen door een klein mannetje. Maar dit kleine mannetjes was groot van daden bleek in het vervolg van de wedstrijd. We hadden kansen genoeg, maar deze kleine man hield zijn doel lange tijd schoon. Het regende kansen, maar het scoren lukte niet. Uiteindelijk nam Joël de bal mee naar voren en gaf een pass op maat aan Lars, die het mooi afmaakte. Eindstand 6-0. En toen was het gedaan: fc Harlingen D2 was kampioen.

En dat werd gevierd. Lichtkogels, confettikanonnen, Jip en Janneke champagne, medailles, kampioensschaal, patat, bloemen, voor alles was gezorgd. Natuurlijk zijn we erg trots op de jongens die het toch maar even flikten: Hessel Faber, Martijn Homminga, Kjelt van Breeden, Lars Sprietsma, Joël de Jong, Jelke de Jong, Ricardo Wijbenga, Aaron Bouwhuis, Jesler Touwslager, Noah Hoffmann, Joran van Merode en Thijs Wiersma en Jarno Attema. Vandaag waren niet aanwezig Stef en Frenk Heeringa. Maar ook zij hebben mee geknokt dit seizoen en dit kampioenschap is zeker ook hun verdienste.

Fc Harlingen F2 kampioen
Op zaterdag 2 mei kreeg het team fc Harlingen F2 van Johan Bouma en Sascha Kimp AVC F2 op bezoek. Van de zes ploegen stond fc Harlingen F2 bovenaan met 21 punten uit 7 wedstrijden. Al 56 doelpunten gemaakt en maar 9 tegen. Dit kan toch niet meer fout gaan zou je denken. Maar wat waren ze zenuwachtig die ochtend, de ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Maar wat te denken van de leider? Die was pas zenuwachtig. Tja, de bal is rond en het moet nog wel even gebeuren natuurlijk. Nog één maal winnen, dat was de opdracht.

Twan was de dag voor de wedstrijd jarig en mocht daarom aanvoerder zijn. De rest van het team bestond uit Ramon, Minze, Bono, Benthe, Wessel, Emma, Svenya, Hessel en Mirte. Er werd besloten om 9×9 te spelen en Harlingen had dus 1 wissel. Na nog geen 2 minuten gespeeld te hebben was het Twan, die de eerste corner voor fc Harlingen mocht nemen. Maar omdat het te druk was kon de bal zijn weg niet vinden richting de goal van de tegenstander. Maar dan, Emma heeft de bal, ziet Wessel rennen en passt op Wessel. Wessel heeft een mooi één-tweetje met Twan maar de bal wordt over de achterlijn gewerkt. Corner. Hessel neemt hem en zet hoog voor. Minze neemt hem op de slof en bam. De 1-0 is binnen. Een gejuich klinkt er vanachter de hekken. De tegenstander kwam eigenlijk niet aan de bal. Vervolgens passte Mirte de bal naar Emma en Emma schoot de bal door naar Twan. Deze zet de bal voor en iedereen dacht, daar staat toch niemand. Maar plots, als een duveltje uit een doosje was daar Wessel en hij scoorde de 2-0.

Na de rust kwam de 3-0 van Twan, uit een perfecte pass van Hessel. Bono stonds weer als een beest te verdedigen en keeper Ramon had ook een paar flinke reddingen! Een paar minuten later mocht Hessel de 4-0 op zijn naam schrijven. De dames op het middenveld, Emma, Benthe en Mirte, wisten fantastische passes te geven. Vanuit en corner, die door Hessel genomen werd, scoorde Wessel de 5-0. Dit was uiteindelijk de eindstand en de jongens en meisjes van F2 vlogen elkaar in de armen.

‘Kampioenen, kampioenen’ werd er gezongen vanachter de hekken en de jongens en meisjes sprongen blij in het rond. Kampioen voorjaar 2015. Wat een prestatie. Ze kregen een kampioensshirt aan en werden getrakteerd op een heus kampioenstaartje. Maar het mooiste van alles was wel dat ze een heuse kampioensschaal kregen. Na dit overweldigende feest stond er patat klaar in de kantine en werden de kersverse kampioenen van alle kanten gefeliciteerd en gefotografeerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda