Voetbal

Team van de Week Fc Harlingen E4

Door Jeroen Pietersma
En wederom is er weer een Team van de Week gekozen. Deze week in de spotlights: fc Harlingen E4. Dit team moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Zeerobben E7 . En wedstrijdjes spelen tegen de zustervereniging geven toch altijd dat extraatje mee. Het is natuurlijk een gezonde strijd tussen de beide teams. Veel kinderen zitten bij elkaar in de klas of kennen elkaar via via en dat maakt het ook zo leuk om zulke wedstrijdjes te spelen. Vaak wordt er al de hele week over gesproken met elkaar door de kinderen. Voor de wedstrijd begon, werd er dan ook eerst nog even een groepsfoto gemaakt in het kader van verbroedering tussen de beide clubs. Altijd leuk voor later!

Fc Harlingen E4 bestaat uit Kasper van Betgem, Michael Brouwer, Minze Elgersma, Boy Hiemstra, Thijs Huizenga, Calvin Soolsma, Senna Tulen, Boris van der Ven en Bono Wijkstra. Nieuwe E-spelers die vanuit de F-pupillen doorgestroomd zijn. Onder leiding van Albert van der Ven hebben de jongens nu 6 competitiewedstrijden gespeeld waarvan dus die ene tegen Zeerobben E7 afgelopen zaterdag. Helaas kon Boy Hiemstra er niet bij zijn want hij is herstellende van een blinde darmoperatie. Thijs Huizenga zijn vader had zich waarschijnlijk verslapen want hij was een beetje later en ontbreekt dan ook op de foto. En zo begon fc Harlingen E4 de wedstrijd met slechts 7 spelers, terwijl Zeerobben met maar liefst 11 spelers was gearriveerd. Waar er bij Zeerobben 3 man langs de kant als wissel stonden moest Harlingen starten zonder wisselspelers. Maar gelukkig konden er een paar minuten na aanvang toch nog 8 tegen 8 gespeeld worden want Thijs kwam er al aan. Zoals eerder vermeld, beloofde het een spannende wedstrijd te worden waarin ook enkele klasgenoten het tegen elkaar opnamen. Al snel kwam Harlingen met 1-0 voor te staan dankzij een doelpunt van de spits Senna Tulen. Zeerobben viel vervolgens veel aan, maar de verdediging met Borus van der Ven, Thijs Huizenga en keeper Minze Elgersma stond als een huis. Uit een tegenaanval scoorde Senna de 2-0 en door een mooi schot van Bono Wijkstra werd het zelfs 3 - 0.

Na de rust zette Zeerobben de tegenaanval in en werd het vrij snel 3-1 en 3-2. Zou Harlingen na zo’n prachtig mooie eerste helft nu de overwinning weggeven? Nee hoor, dit team gaf, ondanks de vermoeidheid, alles. Kasper van Betgem en vooral de middenvelders Calvin Soolsma en Michael Brouwer deden ontzettend hard hun best om de Zeerobbers weg te houden bij het goal van Harlingen. En de beloning van al dat harde werken, was dan ook een overwinning! Eindstand 3–2. Het was een spannende sportieve wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde teams! En vanaf het seizoen 2014/'15 kunnen D-, E- en F-teams sportief gedrag bij alle competitiewedstrijden belonen met een Blauwe Kaart. Na afloop van elke wedstrijd hebben de teams de kans om de tegenstander een Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee het team wordt beloond voor de sportieve wedstrijd. Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. En zo werd er na afloop van de wedstrijd de blauwe kaart uitgereikt door de trainer/ leider van het E7 team van Zeerobben aan het team van fc Harlingen E4. Er was namelijk sportief gedrag vertoond tijdens deze derby.

E4 heeft de smaak te pakken en hoopt de winning mood vast te houden. Ze moeten het dit seizoen nog opnemen tegen teams van Leovardia, SJO Dronrijp/Foarut, St. Annaparochtie, Blauw Wit ’34, S.C. Stiens, FVC, Franeker en Frisia. Op een hele keurige 7e plaats staan ze nu. Maar doordat de mannen elke dinsdag en donderdag getraind worden door Boudewijn Tulen zouden ze zeker een paar plekken kunnen stijgen. Ook benieuwd naar dit team? Zaterdag 7 november zijn ze te gast in Sexbierum en 14 november spelen ze om 10.00 uur thuis tegen Blauw Wit ’34 E12.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda