Voetbal

Team van de week: FC Harlingen E1 stevent op kampioenschap af

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dinsdagmiddag werd voor een aantal spelers van fc Harlingen E1 een droom werkelijkheid. Zij reisden gezamenlijk met negen voetballertjes van hun team en vier begeleiders af naar het enige echte Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen.

De jongens van fc Harlingen E1 doen al twee maanden ontzettend hun best om bovenaan in de voetbalcompetitie te blijven staan. Ze staan al weken op de eerste plaats en hebben nog geen wedstrijd verloren. Mede door de trainers Tetze Helvrich, Sander Zeilmaker en leider Koos Metz, die elke week een goede training voor de jongens uitstippelen. Natuurlijk moeten de spelers van E1 het zelf doen. Het is een homogene ploeg, met technisch vaardige spelers, zeg maar een belofte voor de toekomst.

Op grond van deze prestaties kregen ze een beloning. Geen training, maar een uitje, georganiseerd door assistent trainster/leidster Karin Visser. Met drie auto’s vertrok E1 dinsdag naar Heerenveen, om de wedstrijd van Jong Heerenveen tegen Jong Cambuur/Groningen te bekijken. Niet iedereen komt dagelijks in zo’n prachtig stadion. Ze keken hun ogen dan ook uit en mochten zelf kiezen waar ze wilden zitten. Unaniem werd besloten om achter de goal plaats te nemen. In totaal vielen er vijf goals. Iedereen kon dus juichen, want ja, er zaten ook enige Cambuurfans tussen. De wedstrijd werd uiteindelijk door Jong Heerenveen met 3-2 gewonnen.

Aanstaande zaterdag kunnen de jongens van fc Harlingen E1 zelfs kampioen worden, maar dan moet er nog wel even gevoetbald en gewonnen worden tegen Frisia E7. Zij hopen dan ook dat vele fc Harlingen supporters naar het sportpark ‘De Magere Weide’ in Leeuwarden komen, om hen aan te moedigen, hopende op een goede afloop. Ze verdienen het, want wat is er mooier dan ze te zien glunderen bij zoveel eigen supporters in een uitwedstrijd. Aanvang 11.30 uur in Leeuwarden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda