Sport

Tang Soo Do school Shi-Sun viert 25 jarig bestaan

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is alweer 25 jaar geleden dat Tang Soo Do school Shi-Sun door Paul Pander werd opgericht. Hij heeft zijn opleiding en ervaringen opgedaan bij sportschool Bartels en zijn opleiding tot hoofdinstructeur in Groningen. Daarnaast ging hij voor zijn verdere ontwikkeling o.a. naar Amerika.

In de afgelopen 25 jaar zijn er ook heel veel kampioenen geweest, zowel Nederlands, Europees als zelfs diverse Wereldkampioenen. Deze wereldkampioenschappen werden altijd in Amerika gehouden en daar werd dan extra hard voor getraind. Meestal ging er dan een groep van circa tien deelnemers richting Amerika met het doel om daar ervaring op te doen en uiteraard kampioen te kunnen worden. Een deel van de kosten werd dan door de school gedragen. De inkomsten van bijvoorbeeld lotenverkoop, koeken langs de deur verkopen en nog veel meer activiteiten gaven destijds de mogelijkheid om dit te realiseren.

Master Paul Pander heeft sinds 2014 het stokje overgedragen aan Master Ronald Pander. Hij is op zijn zevende al bij zijn oom begonnen met Tang Soo Do en heeft sinds 2015 de Master graduatie. Naast zijn baan als docent lichamelijke opvoeding geeft hij op dinsdag- en donderdagavond les aan zijn leerlingen. Deze groep leerlingen bestaat uit kinderen vanaf 6 jaar tot senioren van 58 jaar. Voor de juiste lestijden en groepsindelingen kunt u kijken op de website: www.shi-sun.nl.

Aanstaande zaterdag 30 september zal aan de Oosterparkweg 21 te Harlingen het jubileum worden gevierd. Aanvang van de activiteiten is 10.00 uur en zal tot circa 17.00 uur duren. Op deze dag zullen er demonstraties door de leerlingen worden gegeven. Ook is het zelf meedoen aan een workshop voor iedereen die eens kennis wil maken met Tang Soo Do mogelijk. Daarnaast zal er een rommelmarkt zijn waarvan de opbrengst weer in de schoolactiviteiten zal worden gestoken.

Ondanks dat de school zoveel mogelijk oud leden heeft getracht te bereiken, nodigen ze bij deze iedereen uit om dit jubileum bij te wonen en weer eens te praten over de afgelopen 25 jaar. Tang Soo!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda