Sport

Sven Helvrich winnaar Gesloten Harlinger Dartkampioenschappen

Door Jeroen Pietersma
Sven Helvrich is als grote winnaar van de Gesloten Harlinger Dartkampioenschappen 2016 uit de bus gekomen. Het toernooi vond afgelopen zondag plaats in Caf? Den Smeerpaal. Sven Helvrich veroverde zowel de titel bij de singles als bij de koppels. Daarnaast schreef hij ook de hoogste uitgooi op zijn naam.

In totaal gaven 29 darters zich voor de Gesloten Harlinger Dartkampioenschappen op, die speelden op drie borden. Onder het toeziend oog van deelnemers en toeschouwers vonden er diverse bloedstollende partijen plaats. Uiteindelijk eiste Sven Helvrich de eerste prijs bij de singles op. In de finale wist hij – na een achterstand in legs – Sander Elgersma achter zich te laten. Als derde eindigde Erik Mulder.
In de verliezersronde ging de finale tussen Jelmer Hoekstra en Jelmer van der Wal. Eerstgenoemde won de finale. Pieter Wesseloo eindigde als derde.
Ook bij de koppels was het spannend. Uiteindelijk wisten Sven Helvrich en Jilke Alkema het duo René Nauta en Sander Elgersma achter zich te laten. Als derde eindigden Hessel Tot en Ronnie Pollema.
Sven Helvrich maakte zijn persoonlijke succes compleet door ook de prijs voor de hoogste finish (156) voor zich op te eisen. Hij gooide deze in de finale. Tot die tijd mocht Hessel Tot hopen op deze eervolle vermelding. Daarom kreeg hij de pechprijs uitgereikt. De poedelprijs van voor George Helfferich.
Den Smeerpaal kijkt terug op een geslaagd toernooi. De wedstrijdleiding was in de vakkundige handen van Albert Kalkhuis. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Heineken, Cafetaria The Corner, Pizzeria Pompei, Onder de Kelders, Siep Postuma Automaten en Café Den Smeerpaal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda