Sport

Super Saturday voor VVH teams

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zaterdag staat weer een thuisdag voor VVH teams op het programma. Bij veel Harlinger teams staat er veel op het spel zo aan het einde van het seizoen.

19.00 uur, erop of eronder

Zo speelt Casco Montage/VVH heren 1 zaterdag een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie tegen Animo ’68 uit Assen. VVH staat op de negende plek met 42 punten, terwijl Animo elfde staat met 35 punten en voor z’n laatste kans knokt. Bij winst, zou VVH een grote stap maken om zich veilig te spelen. Alle steun vanaf de tribune is zodoende meer dan welkom. Om 19.00 uur begint deze wedstrijd voor het vlaggenschip van VVH.
Eveneens om 19.00 uur werkt het dames 2 van VVH de halve finale van de beker af tegen Dos Kollumerzwaag. Bij winst mogen de dames in mei de finale spelen - de dames zijn zodoende erg gebrand om de winst binnen te slepen.

17.00 uur, kampioenschapswedstrijden
Om 17.00 uur staat voor de koploper van de eerste klasse D, VVH heren 2 de topper tegen DBS heren 2 op het programma. Het zou goed kunnen de Harlingers het kampioenschap hier pakken, maar ze zijn helaas afhankelijk van wat LVC elders doet tegen Reva. Mocht LVC één à twee punten verspelen, dan gaat het kampioenschap bij een 4-0 winst van VVH naar de havenstadbewoners.
Ook om 17.00 uur staat de wedstrijd voor de Meisjes A1 van VVH gepland tegen Stanfries en dit is sowieso een heuse kampioenswedstrijd. Wanneer de meiden één set winnen, zullen ze niet meer in te halen zijn door de concurrentie en is het kampioenschap dus een feit. Dit zal de kroon zijn om een geweldig seizoen waarin ze geen enkele nederlaag hebben hoeven incasseren.

Verder staan er nog vijf wedstrijden op het programma, waarvan vier jeugdwedstrijden en de wedstrijd van dames 1 om 15.00 uur. Dames 1 is al veilig en kan hoogstens nog een aanval doen om in het linker rijtje te belanden. Ze spelen tegen een directe concurrent voor deze plekken: Zeus 2K. Voor de vier jeugdteams geldt dat ze nergens meer voor spelen. Degradatie kan niet en om het kampioenschap wordt in deze poules ook niet meer mee gedaan.

Kortom, vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom in de Waddenhal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda