Voetbal

Succesvol 9 x 9 toernooi bij fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Op zaterdag 6 februari werd er in overleg met het jeugdbestuur van fc Harlingen een 9 x 9 toernooi voor de teams D1, D2, D3 en E1 georganiseerd op de sportvelden van de fc Harlingen. Doel daarbij was dat de diverse D-teams weer in teamverband zouden gaan voetballen. Daarnaast complementeerde de in de hoofdklasse uitkomende E1 het kwartet in het kader van weerstandsontwikkeling.

Dat deze laatste meededen als team diende tevens ook ter voorbereiding van de competitiewedstrijd van E1 tegen de lijstaanvoerder Heerenveen E1 die aanstaande zaterdag 13 februari op het programma staat. De spelvariant 9 x 9, met speeltijd van 2 x 15 minuten, wint daarbij de laatste tijd ook snel aan populariteit om de overgang van de E’s naar de D’s te vergemakkelijken.

Fc Harlingen E1 – fc Harlingen D1
Om 9.00 uur stond de eerste wedstrijd van een half uur op het programma en dat was de kraker tussen de D1 en de E1. Uiteraard was er voor de wedstrijd de nodige spanning merkbaar bij de beide teams, al was het alleen al omdat er meerdere spelers tegen hun eigen broer moesten voetballen en dat is natuurlijk best wel bijzonder. Na het eerste fluitsignaal viel de spanning bij de jongens gelukkig al snel weg en nam de E1 toch wel enigszins verassend het initiatief. Dat de jongens van D1 fysiek wat verder zijn werd meer dan goedgemaakt door de strijdlust en de handelingssnelheid van de E1. De E1 kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de D1 wel iets van de strijdlust van de E1 over, maar lange tijd hing de 2-0 toch eerder in de lucht dan de 1-1. Ondanks dat er richting het einde van de wedstrijd nog meerdere kansen over en weer waren hield de E1 heel knap stand en zij konden als trotse winnaars van het veld afstappen. Een verassend begin van het toernooi!

Fc Harlingen D2 – fc Harlingen D3
Om 9.30 uur trad D2 aan tegen D3. Het was de D2 die deze wedstrijd naar zich toe trok met een veelal goed verzorgde opbouw van achteruit. Nadat de D2 de verdiende 1-0 had gemaakt volgden ook nog de 2-0 en 3-0 en al deed de D3 er alles aan om nog een eretreffer te maken, na het laatste fluitsignaal stond er een 3-0 einduitslag in het voordeel van de D2 op het bord die daarmee dus ook de eerste drie punten binnen hadden.

Fc Harlingen E1 – fc Harlingen D2
Om 10.00 uur stond de volgende wedstrijd op het programma en wel die tussen de D2 en E1. Deze wedstrijd ging gelijk op, maar door een fraaie treffer kwam de D2 op een 1-0 voorsprong. De E1 gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd wat leidde tot de 1-1. Uiteindelijk was de D2 nog het dichtst bij de overwinning, maar de lat bracht redding voor de E1. Zo eindigde deze wedstrijd in 1-1 en daar konden beide teams wel tevreden mee zijn.

Fc Harlingen D1 – fc Harlingen D3
In de wedstrijd van 10.30 uur tussen D1 en D3 bleek het krachtsverschil iets te groot. De D1 boekte een ruime overwinning en nam zo revanche voor de eerste wedstrijd door er nu wel met de drie punten vandoor te gaan.

Fc Harlingen D3 – fc Harlingen E1
Om 11.00 uur trad de E1 aan voor haar laatste wedstrijd tegen de D3. Bij de E1 was de frisheid zichtbaar minder dan in de eerste twee wedstrijden en fysiek hadden ze deze wedstrijd dan ook de nodige moeite om zich staande te houden. De E1 kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar het was uiteindelijk de D3 die via een mooie goal op 1-1 kwam. De E1 had daarna wel het betere van het spel en kreeg ook de nodige kansen, maar de D3 hield verdedigend tot het einde toe stand en zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Fc Harlingen D1 – fc Harlingen D2
Dat betekende dat de laatste wedstrijd tussen D1 en D2 de beslissing moest gaan brengen wie dit toernooi zou gaan winnen. Het was de D1 die de D2 vanaf het begin onder druk zette en dit leidde al snel tot een 2-0 voorsprong. De D2 kwam daarna wel wat beter in het spel maar konden de wedstrijd niet meer keren, die dan ook kort voor tijd werd beslist door een derde doelpunt. De D1 ging er daarmee toch nog met de dagzege vandoor, met op de tweede plaats de E1, op de derde plaats de D2 en op de vierde plaats de D3.

Maar minstens net zo belangrijk als de einduitslag was dat alle ploegen weer wedstrijdritme op hebben kunnen doen als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. En voor de E1 houdt dit in dat zij weer de nodige meters op een wat groter veld hebben kunnen maken en de stap naar de D’s met het nodige vertrouwen tegemoet kunnen zien.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda