Strijd om de aansluiting bij de subtop

HARLINGEN - Zaterdag gaat na een weekje rust de competitie weer los. Zeerobben staat voor de moeilijke opdracht om in het spoor van de koplopers te blijven. Dan is een tegenstander als VVI in Idskenhuizen een zware uitdaging. Gezien de weersomstandigheden deze week zal het veld zwaar te bespelen zijn voor beide ploegen, al zal de wat technisch vaardiger spelers meer problemen ondervinden.

Vorig jaar wonnen de Harlingers weliswaar met 0-2, maar daarvoor moesten ze wel tot de laatste 10 minuten wachten om de verhoudingen in het veld een juiste uitslag te geven. De geschiedenis heeft geleerd, dat Zeerobben moeite heeft om een goed resultaat neer te zetten tegen de taaie tegenstander VVI.

De Idskenhuusters hebben een opmerkelijke reeks achter de rug met grote overwinningen tegen ’t Fean 5-0 en tegen Kollum 3-7. Maar in de laatste wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen werd met 7-2 verloren. Alle duels van VVI waren voorzien van veel doelpunten. Met slechts één punt achterstand op Zeerobben belooft het een interessant treffen te worden, met hopelijk veel doelpunten. Zeerobben met een nagenoeg fitte selectie zal er alles aan doen om boven VVI te blijven. Zaterdag om 14.30 uur verwachten we weer veel supporters in Idskenhuizen.