Sport

Straatkaatsen in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Drie avonden lang is er in Kimswerd met prachtig weer op straat gekaatst als opmaat voor het Lanenkaatsen. Er is in twee klassen gespeeld: de jeugd tot 14 jaar en 14+. Bij de jeugd deden bijna alle jeugdleden van KV De Helfrichs mee en er werd volop gestreden.

De organisatie was in handen van Sjoerd Atze de Jong (jeugd), Tiny Osinga en Johan de Groot. Met sponsoring van de verf van Piet Karsten uit Harlingen lagen de gekalkte perken in het centrum van Kimswerd er prachtig bij. Iedere avond nieuwe parturen en mooie partijen. De snackwagen van Mark Kroket stond elke avond op straat om auto’s de doorgang te beletten en een gezellige sfeer te creëren. Na afloop kon men nazitten onder het genot van een hapje en een drankje.
Bij de jeugd was de stand na drie avonden als volgt: 1) Karel Monfils, 2) Klaske Rijpma, 3) Nynke Rijpma, 4) Thijmen de Groot en5) Jurjen Fokkema. Zij kregen allemaal een tegoedbon voor de Intertoys en voor de eersteprijswinnaars natuurlijk een prachtige krans van Feikje van der Duim. Bij de senioren wonnen de volgende mensen een heerlijk vleespakket: 1) Joan Jongema, 2) Johan Kwast, 3) Sander Wiersma, 4) Nancy Boomstra en 5) Anneke Westra.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda