Sport

Start Seizoen V&K-Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
In de eerste schoolweek starten alle lessen van V&K-Stenen Man weer. Qua lestijden zijn er vooreerst geen veranderingen. De actuele lestijden zijn te vinden op onze website www.venk-stenenman.nl. Voor alle leeftijden zijn er dit jaar gymlessen. Deze worden gegeven door Petra Borsch.

Speciaal voor jongens is er ook jongensgym. Marleen Bergsma is de trainster. Als je als jongen meer wilt richting het turnen, dan is het goed te weten dat dit seizoen gaan kijken of een selectiegroep met jongens tot de mogelijkheden behoort.

Wil je verder in de gymsport, dan kun je je aanmelden voor onze talent/instapgroepen turnen. Deze lessen geeft Angelique Bos. Als je nog meer talent hebt voor turnen kun je terecht in onze turnselectiegroepen, bij Marian Talsma. Je doet dan mee op provinciaal en/of landelijk niveau.
Je kunt bij V&K-Stenen Man ook dansen. Kiki Lighthart is sinds vorig jaar onze nieuwe danscoach. Als je van moderne dans houdt kun je je hiervoor aanmelden.
Freerunning is de laatste tijd enorm populair. V&K-Stenen Man is dan ook blij dat Pieter Verwer deze lessen vanaf dit seizoen weer voor de club gaat verzorgen. Vooreerst wordt er gestart met een groep op de maandag, maar het ligt in de bedoeling het aantal groepen uit te breiden. Meld je dus aan (ook voor tieners).
Elke maandagavond is er recreatievolleybal in ’t Vierkant. De trainster hiervan is Gré Visser, erg leuk en lekker sportief. Ook voor ouderen is er ouderengym, elke dinsdagochtend vanaf 10.15 uur. In de avond om half acht is er gym voor dames. Juf Petra is de coach bij deze gymlessen.
Als je mee wilt doen met een van de genoemde groepen is dat heel eenvoudig: Check het lesrooster op onze website en bezoek gewoon de les op betreffende tijdstip. Je wordt van harte welkom geheten. De trainsters zorgen ervoor dat je je kunt inschrijven als lid. Wil je toch liever eerst wat meer informatie. Dat kan ook: stuur een mailtje naar info@venk-stenenman.nl of bezoek onze facebookpagina en stuur een pb.

Activiteiten het komende seizoen van V&K-Stenen Man
Het komende seizoen staan weer de nodige activiteiten op het programma. Aan het begin van het seizoen wordt een opstart gemaakt met het bekende Nijntje Beweegdiploma. Samen met het jongerenwerk en JOGG wordt gestart met het aanbieden van beweeglessen voor peuters en kleuters volgens dit programma dat wordt aangeboden via de KNGU. In de kranten, sociale media en op websites volgt binnenkort alle informatie over dit programma waarvoor V&K-Stenen Man onlangs het keurmerk heeft ontvangen.
In oktober wil de club de nieuwe kleding presenteren. Waar en hoe wordt binnenkort gepubliceerd.
November betekent de start van het wedstrijdseizoen turnen. Vorig seizoen stonden drie turnsters van V&K-Stenen Man op het Nederlands Kampioenschap en werd een turnster zelf Nederlands Kampioen op het onderdeel sprong. Dit biedt perspectieven voor dit seizoen.
De Jazz groepen hadden afgelopen seizoen een klasse jaar, met mooie uitvoeringen en ook nog een leuke prijs werd in de wacht gesleept. Dit jaar gaan ze daarom ook weer meedoen aan verschillende wedstrijden en uitvoeringen.
De gymgroepen gaan dit jaar onderlinge wedstrijden uitvoeren, wanneer, waar en hoe volgt binnenkort. Alle leden worden hiervan op tijd op de hoogte gebracht.
Op 17 maart 2018 is er een provinciale wedstrijd turnen voor de groepen van Juf Angelique in de Waddenhal en op 23 juni staan de toestelfinales Noord Nederland gepland in de Waddenhal.Twee officiële thuiswedstrijden in verschillende niveaus dus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda