Sport

Squashteam Van Hurck 1 kampioen in Euregio Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zondag kwam de top 3 in actie tijdens de thuiswedstrijd van squashteam Van Hurck 1 in Harlingen. De doelstelling op de tweede plaats met drie punten achterstand op de koploper was helder: er moest tenminste van Stadjershal uit Groningen worden gewonnen en er moesten zoveel mogelijk games worden gewonnen om te voorkomen dat nummer 3, Racketcentrum Steenwijk alsnog op de eerste plaats zou eindigen.

Het team bestaande uit Eric Menks, Taipan You, Ruben Altena, Simon Bambach en Martin van der Ploeg ging vliegend van start. Tegen de nummer 3 van Steenwijk haalde Ruben Altena in korte tijd de eerste drie punten binnen: 11-5, 11-1 en 11-2. Taipan You liet zich in de eerste game verrassen met een 11-7 verlies, maar trok dat met twee keer 11-5 weer snel recht. In de vierde game ging het lang gelijk op, maar ook deze game werd uiteindelijk met 13-11 gewonnen door Taipan.

Martin van der Ploeg had alleen in de tweede game wat moeite met zijn tegenstander maar wist uiteindelijk ook vrij snel te winnen met 11-4, 11-7 en 11-2, waarmee de winst op Steenwijk al veilig was gesteld. Voor het bereiken van de eerste plaats waren echter alle gewonnen games van belang, zodat Erik Menks nog vol aan de bak moest. De eerste game werd ruimschoots verloren met 11-1, de tweede game was met 11-5 weer voor Erik maar de derde game werd wederom verloren. Met een nooit aflatende strijdlust wist Erik echter de vierde en vijfde game met 11-5 en 11-9 toch nog naar zich toe te trekken. Einduitslag: 15-3.

Simon Bambach was nog in de wintertijd blijven hangen en beleefde als gevolg van een niet optimale voorbereiding een moeilijke start tegen Stadjershal. Zijn tegenstander bleef rustig en technisch goed spelen en liet zich niet meeslepen in het spel van Simon. Pas in de derde game leek het erop dat Simon de game zou winnen, maar uiteindelijk werd verloren met 11-5, 11-3 en 11-8. Taipan deed wat hij moest doen om de wedstrijd en de titel niet uit handen te geven: maximale winst met 11-8, 11-3 en 12-10. Ook Ruben liet zich niet verassen en zorgde met 11-5, 11-5 en 11-7 eveneens voor de maximale winst waardoor de voorlopige tussenstand 6-3 werd in het voordeel van Van Hurck 1. Erik Menks moest in de laatste wedstrijd dus minimaal 1 game winnen om het kampioenschap veilig te stellen en dat deed hij ruimschoots door met 11-5, 5-11, 13-11, 9-11 en 11-6 te winnen. Einduitslag: 12-5. Een fantastisch resultaat voor het team dat de laatste jaren veel vooruitgang heeft geboekt en waarbij niet onvermeld mag blijven dat ook Michel van der Ploeg, Dennis Wijnjeterp en Johan Kwast deel uitmaken van het team en in andere wedstrijden ook zeker hun bijdrage hebben geleverd.

Het kampioenschap betekent promotie en spelen tegen de sterker geachte tegenstanders uit onder andere Drachten, Hoogezand, Leeuwarden en Sneek. Niet eenvoudig maar een mooie uitdaging om het team bij elkaar te houden en er hard voor te blijven trainen. Resteert te vermelden dat het kampioenschap uiteraard werd gevierd met een hapje en een drankje, met veel dank aan Chinees Restaurant Cheung Kwong en Pizzeria Toscanini uit Franeker, die geheel belangeloos hun culinaire kunsten beschikbaar hebben gesteld.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda