Voetbal

Sportcomplex Vierkantsdijk krijgt gestalte

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Langzaam begint het sportcomplex van fc Harlingen aan de Vierkantsdijk meer allure te krijgen. In oktober van het vorige jaar werd het nieuw aangelegde kunstgrasveld officieel door burgemeester Roel Sluiter geopend.

Intussen werd in november gestart met de verbouw van de kantine, die in enkele weken van een uitbouw werd voorzien. Ook de keuken van de kantine werd vergroot, waarvoor inmiddels de inventaris is besteld. In december kon een begin worden gemaakt met de uitbouw van de kleedkamers. Dinsdag is het dak erop gekomen. Alles verloopt dan ook op rolletjes en de verwachting is dat de oplevering hiervan in maart zal plaatsvinden. Vorige week zaterdag werden de reclameborden van een nieuw ophangsysteem voorzien en worden binnenkort ook de toiletten nog uitgebreid.

Zoals bekend zal de nieuwe ingang aan de Oosterparkweg verrijzen. De bouw van het kaartverkoophuisje is inmiddels gestart. Zo gauw dit klaar is zal de nieuwe ingang in gebruik worden genomen. Volgens voorzitter Willem Jan Kimp is men volop bezig met de tekeningen voor de bouw van de tribune. “We willen zo snel mogelijk de vergunning aanvragen. Tevens gaan we bekijken of de oude tribune op het Balkland verplaatst zal worden, of dat er een nieuwe tribune komt. Iedereen doet enorm zijn best om alles te realiseren. We zijn positief gestemd, ook mede door het enthousiasme van de bestuursleden en alle vrijwilligers”, aldus Kimp.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda