Spannende wedstrijd voor HMHC dames 1

De beste wedstrijd tot nu toe, zei coach Lucas-Jan Hooijkaas na de wedstrijd van Dames 1 afgelopen zondag. Zo voelden de Dames het naar eigen zeggen niet.

Vol goede moed begonnen ze aan de thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Het veteranenteam speelde voor de wedstrijd van de Dames een goede wedstrijd, waarin ze dik wonnen. Nu konden ze vol enthousiasme de meiden gaan aanmoedigen. Dit had een positief effect op de Dames van Harlingen die in de eerste helft het eerste doelpunt scoorden vanuit een strafcorner. Nynke Arends sloeg de bal op plankhoogte de goal in. Een revanche was mogelijk. Maar toch bleek ook dat Hardenberg kon scoren. Nadat een aantal strafcorners goed werden uitgespeeld door de thuisploeg, maakten de tegenstanders een doelpunt uit een mooie combinatie. Met 1-1 gingen de meiden van Harlingen de rust in.

Na de rust knokten de Harlinger dames door. Manon Schakenbos wist de bal regelmatig af te pakken en bracht de bal onder bij haar medespelers. En net als anders was Anna Posthumus weer in staat op verbazingwekkende wijze de ballen naar voren te krijgen. Dit was niet genoeg om de twee doelpunten die volgden voor Hardenberg tegen te gaan. Ook top keepster Akke van der Laan kon ze niet tegenhouden. Toch kregen de Dames van Harlingen het voor elkaar om na hard knokken toch nog een mooi doelpunt te maken. Dit keer was het Manon Schakenbos die de eindstand op 2-3 bracht. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar het was Hardenberg dat meer geluk had. Volgende week speelt Dames 1 een uitwedstrijd in Assen.