Sport

Spannende partijen tijdens de Copini 60+ zaalkaatswedstrijd

Door Jeroen Pietersma
Als onderdeel van de Copini 60+ kaats competitie werd op zaterdag 7 januari 2017 de jaarlijkse zaalkaatspartij georganiseerd tezamen met Grand Eetcaf? ?De Lachende Koe?. Deze unieke zaal kaatspartij met twee spelvarianten in ??n speelveld vond plaats in de Waddenhal. Naast twee perken voor de zachte bal kaatsers van ?De Lachende Koe?, waren er ook twee perken voor de harde bal kaatsers 60+ gereserveerd.

De twaalf deelnemende 60+ kaatsers kaatsten volgens het officiële zaalkaats reglement in drie speelronden met wisselende lijst en een individueel eindklassement. Het was in het begin van de wedstrijden even wennen aan het zicht op de witte bal tegen de lichtgrijze achtergrond van de wanden van de sporthal. Ondanks de leeftijd 60+ werd er fanatiek gekaatst met spannende partijen als resultaat. Ook die partij in de tweede omloop, welke een eindstand van 5-0 + 6-6 opleverde. Tot drie maal toe op de stand 6 gelijk en twee maal bij 6-4, ging het eerst naar hetzelfde partuur.

Na twee van de drie omlopen te hebben gekaatst, waren er nog vier kaatsers ongeslagen. Na afloop van de derde omloop bleven Klaas Kloosterman en Harry Oudendag hiervan over met 21 eersten voor. Het aantal tegen eersten bepaalde uiteindelijk dat Harry Oudendag met 21 eersten voor en 6 eersten tegen de eerstee prijs had gewonnen. De tweede prijs was voor Klaas Kloosterman met ook 21 eersten voor, maar 11 eersten tegen.
Voor de derde prijs kwamen zelfs drie kaatsers met allen 18 eersten voor in aanmerking. Douwe Broersma behaalde de derde prijs met 18 eersten voor en 9 eersten tegen. Frans Alberda eindigde op de vierde plaats met 18 voor, 12 tegen en 12 punten. Teake Koster eindigde op de vijfde plaats met 18 voor, 12 tegen en 0 punten.
De 60+ kaatsers kunnen terugzien op een zeer geslaagde zaalkaatspartij met dank aan de sponsors Copini, ‘De Lachende Koe’ en Jumbo.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda