Voetbal

Snertloop terug bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een afwezigheid van bijna tien jaar werd er afgelopen zaterdag wederom een Snertloop georganiseerd voor de pupillen en hun ouders van Zeerobben. Onder bijna voorjaarsachtige omstandigheden bleek maar weer eens dat sommige dingen geen aanpassing behoeven. Met een goede organisatie, mooi weer en enthousiaste vrijwilligers alsmede deelnemers kon het bijna ook niet mis gaan.

Ruim honderd kinderen meldden zich ’s ochtends in de Robbenplaat om hun startbewijs in ontvangst te nemen. Dit keer geen parcours op het eigen complex maar een rondje door het Harlinger Bos. Zoals het vroeger ook allemaal begonnen is. Bovendien was er op het complex het Valentijnstoernooi gaande dus was er ook beperkt ruimte op en rond de velden. Maar het rondje door het Harlinger Bos deed zowel de kinderen als de ouders goed. Verschillende spelletjes waren er uitgezet in het bos. En bij al deze spelletjes stonden de voetballers van Zeerobben 1 om het de kinderen voor te doen en aan te moedigen. En dat is toch wat je als kind graag wilt.
Rond 12 uur kwamen de laatste deelnemers de Robbenplaat binnen. En uiteraard was er na afloop van de loop voor een ieder een bakje snert of een bakje patat. Die keus was voor velen niet zo moeilijk. Maar de ouders zorgden er uiteindelijk toch voor dat de bodem van de snertpan toch nog in zicht kwam. Een leuk familiair gebeuren wat zeker ook volgend seizoen weer op de agenda zal verschijnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda