Sport

Snelle damavond Excelsior

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vorige week hadden de dammers van Excelsior een sneldamavond en dat vlotte tempo zat er bij de meeste leden ook deze week nog in. Om half tien waren alle partijen tot een einde gekomen, maar er werden daardoor ook een aantal oefenpartijen gespeeld.

Het einde van de eerste competitiehelft komt in zicht en de competitieleider had weer vier officiële partijen uit z'n hoge hoed getoverd. Joop Huizenga is dit seizoen in vorm en begon vol goede moed aan zijn partij tegen de geroutineerde Jan Stelwagen. Laatstgenoemde bleek echter een paar maten te groot en met de snelheid van een intercity wist Jan de winst veilig te stellen. Marco Bekema sprokkelde de laatste weken ook punten bij elkaar. Tegen Elle van Keimpema boekte hij een schijf voorsprong. De Sexbierumer was niet geconcentreerd en dacht een simpele afruil uit te voeren, maar liep in de nasleep hiervan tegen een nog grotere achterstand op en gaf sportief op. Rinze Postma kon in het begin goed meekomen tegen Dick Bekkema, maar capituleerde halverwege, waarna Dick de partij rustig uitspeelde. 

In de verrassingscompetitie werd één partij gespeeld. Klaas van Keimpema nam het op tegen Nico Poelsma. Klaas kon al snel een voorsprong opbouwen en gaf deze nier meer weg, zodat hij uiteindelijk de overwinnigsvlag kon hijsen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda