Sport

Sneldamavond Excelsior groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Maar liefst twee?ntwintig (oud-)leden en overige belangstellenden waren afgelopen dinsdag bijeen in de Koegelbult om het 85-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Dit werd gevierd in de vorm van een sneldamtoernooi. Excelsior mocht ook een aantal deelnemers welkom heten die in de landelijke competitie spelen.

Er werd door de heren en dame gestreden in vier groepen, waarin verschillende prijzen beschikbaar waren. Bakkerij Overzet was bereid gevonden een aantal heerlijke verrassingen te sponsoren. Poiesz supermarkt stelde een cadeaubon beschikbaar als hoofdprijs en er waren ook fruitschalen te winnen. Iets na acht uur werd er gestart. Onder het genot van een hapje en een drankje dienden er vijf partijen te worden gespeeld. Waar men normaal anderhalf uur bedenktijd per persoon per partij heeft, was dit dinsdag gereduceerd tot tien minuten per persoon per partij. Dit zorgde er voor dat er geregeld iemand ‘door de klok’ ging als de maximale bedenktijd voorbij was. 

Na de vijfde speelronde en het optellen van de punten bleek dat in een aantal groepen mensen met een gelijk aantal punten waren geëindigd, waarna het onderlinge resultaat de doorslag gaf. In één geval bleek dit zelfs gelijk, waarna er een barrageduel aan te pas moest komen. De hoofdprijs was voor Steven Breimer, die als enige een honderd procent score wist te behalen. Omstreeks half elf kon de secretaris overgaan tot de prijsuitreiking en kon de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde avond. Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten of toch nog even een sportieve uitdaging aan te gaan.

De prijzen werden als volgt verdeeld:
Groep 1
1e prijs: Reinout Sloot 6 ptn
2e prijs: Douwe Edelenbos 4 ptn*
Groep 2:
1e prijs: Jan de Vos 7 ptn**
2e prijs: Jan Stelwagen 7 ptn
Groep 3:
1e prijs: Klaas Rodenburg 9 ptn
2e prijs: Jessica Vos 6 ptn*
3e prijs: Jan Sloot 6 ptn
Groep 4:
1e prijs: Steven Breimer 8 ptn
(tevens hoofdprijs)
2e prijs: Sjoerd Ferwerda 6 ptn
* op onderlinge resultaat
** wint na barrage

|Doorsturen

Buienradar



Agenda