Sport

Smashbaltoernooi Harlinger basisscholen zeer groot succes

Door Jeroen Pietersma
Op dinsdag 28 februari was het eindelijk zover. In de Harlinger Waddenhal werd er net als vorig jaar een smashbaltoernooi georganiseerd voor de groepen 4 van alle basisscholen uit Harlingen. Volleybal Vereniging Harlingen had ook dit jaar op alle basisscholen twee gastlessen gegeven. Als afsluiting van deze gastlessen werd er een smashbal toernooi gespeeld met als inzet de winst en natuurlijk de eeuwige roem.

Meindert Paul Kwast van Volleybal Vereniging Harlingen lichtte toe waarom ook deze keer is gekozen voor smashvolleybal. “Ik kan er echt ontzettend van genieten als ik alle kinderen zo fanatiek en enthousiast met het spelletje bezig zie. We hebben ook deze editie gekozen voor smashbal met een duidelijke reden. Ik ben zelf speler van het eerste herenteam van VVH. We zijn op dit moment samen met VC Sneek het hoogst spelende heren volleybalteam van Friesland. Echter zien wij dat er steeds minder jongens geïnteresseerd zijn in volleybal. We hebben in onze jeugdopleiding erg weinig jongens die door kunnen stromen naar het eerste herenteam. We merken dat jongens vaak voor andere sporten kiezen.”

“We willen met dit toernooi twee doelen gaan bereiken. We willen als eerst het volleybal weer op de kaart gaan zetten en als tweede willen we bij VVH een jongens smashbalteam op gaan richten. Meisjes zijn er op dit moment voldoende bij VVH en zullen ook wel binnen blijven stromen.”

“We willen de jongens enthousiast maken voor het spelletje smashbal. Smashbal is een veel actievere versie van het volleybal. Hierin komt eigenlijk het leukste onderdeel van het volleybal terug, namelijk het smashen. Mocht er een team worden opgericht, dan zal ik dit team op de dinsdagen training gaan geven. We zullen gaan starten bij een opgave van vier jongens. De jongens kunnen zich opgeven via jc@vvh-harlingen.nl of via meindertpaul_kwast@hotmail.com. Ze mogen twee keer gratis komen trainen om te kijken of ze het echt leuk vinden om te doen. Ik hoop echt dat we dit van de grond kunnen krijgen en ik heb er ontzettend veel zin om het smashvolleybal bij VVH te gaan introduceren”.

Het was ontzettend mooi om te zien hoe fanatiek en enthousiast de kinderen werden van het smashbal en volop streden voor de winst. De uitslag was zeer spannend want de teams waren erg aan elkaar gewaagd en de wedstrijden werden steeds maar met nipt verschil gewonnen. De uitslag zag er als volgt uit:

Jongensklasse:
1. OBS het Noorderlicht 1
2. OBS ’t Wad 3
3. OBS het Noorderlicht 2

Meisjes/Mixklasse:
1. OBS ’t Wad 1
2. OBS ’t Wad 3
3. OBS ’t Wad 4

Het smashbaltoernooi werd georganiseerd door Volleybal Vereniging Harlingen in samenwerking met Jongerenwerk Harlingen. Door het goede contact met de sportcoaches Yannick de Boer en Tom van der Meer van de gemeente Harlingen, konden er maar liefst 25 smashballende kinderen in de Waddenhal worden verwelkomd. De prijzen werden ook deze editie beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda