Sport

Slotavond biljartvereniging Hotel Centraal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Traditiegetrouw houdt bv Centraal haar slotavond op de donderdagavond voorafgaand aan het Lanenkaatsen. Er wordt dan een blitz-partij gespeeld. Iedere speler moet eerst een aantal caramboles libre maken, dan een aantal bandstoters en tenslotte met ??n of twee driebanders de partij afsluiten. De eerste ronde wordt gespeeld om tot een winnaarsgroep en verliezersgroep te komen. Omdat het maar korte partijen zijn, is de uitslag soms verrassend.

Twee zwagers speelden in de eerste ronde tegen elkaar. Nico Outhuyse en Harrie van der Slacht maakten er een spannende partij van en ook hier waren het de driebanders die het verschil maakten. Het lukte Harrie niet, dus Nico wel. Jan Faber en Ido Homminga maakten er ook een zeer spannende partij van. Jan verloor het met één driebander verschil.
Corrie Hobma is het hele seizoen bijna onverslaanbaar. Theo Kalksma had het geluk om het tegen Corrie op te nemen. Theo zette zijn overgebleven tanden er wel in, maar verloor toch. Jan Outhuyse nam het op tegen Frank Ploeg, een beetje dromend van zijn pensioen volgend jaar, maar wist toch Jan te verslaan met weer die verdraaide driebander die Jan tekort kwam.
Evenals in vele voorgaande wedstrijden moest Henk Metz het opnemen tegen Guus Gerritsen van der Hoop. Guus startte voortvarend met een serie van tien. Langs de kant werd gezegd: hardlopers zijn doodlopers. En ook : het eerste gewin is kattegespin. En daar klampte Henk zich dan ook aan vast en wist te partij winnend af te sluiten. Stef Foekema, net terug van vakantie en Foppe W. Molenaar, terug van vele weken weggeweest, speelden tegen elkaar en je kon aan Foppe zien dat het juiste ritme ontbrak. Stef won ruim.

In de winnaarsgroep speelden, als zo vaak, Frank Ploeg en Henk Metz tegen elkaar. Henk leek op een ruime overwinning af te gaan, maar kon de laatste driebander niet maken en dan geldt net als bij het voetballen de wet: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. En zo ging het ook.
Opnieuw speelden twee zwagers tegen elkaar, Ido en Nico. Bij de laatste gingen veel ballen net mis en ook hier waren de driebanders het breekpunt. Ido won. Hierna was het de beurt aan prijsvechter Corrie, tegen Stef. Corrie had haast en versloeg Stef ruimschoots. Bij de verliezersgroep waren er ook spannende partijen. Guus, enigszins getergd door de nederlaag in de eerste ronde, kwam goed weg tegen een goed spelende Theo. Helaas voor hem, maakte Guus de driebanden zomaar uit. Jan O. was deze tweede partij beter bij de les. Foppe en hij maakten er een bloedstollende partij van. Beiden moesten nog een driebander maken en met een oerkreet won Jan. Harrie nam het op tegen Jan F. en ook hier werd het spannend, maar Harrie trok als zo vaak aan het langste eind.
In de winnaarsgroep speelden Frank, Corrie en Ido tegen elkaar en in de verliezersgroep Guus, Harrie en Jan O. Ido werd de grote winnaar door zijn twee concurrenten duidelijk te verslaan. Corrie was de grote verliezer, won geen partij meer. Anders was het in de tweede goep. Iedere speler won een partij en na enig rekenwerk werd de winnaar bekend.
Voorzitter Henk Metz sloot de avond en het seizoen af met een passend woordje en reikte ook de prijzen (vleesbonnen ) uit, met onder andere een opmerking over het hoog familiegehalte van de winnaars . Als pleister op de wonde kregen de uitgeschakelde spelers een beenhammetje mee naar huis . Op 3 september begint het nieuwe biljartseizoen.
Winnaarsgroep: 1) Ido Homminga, 2) Frank Ploeg en 3) Corrie Hobma. Verliezersgroep: 1) Guus Gerritsen van der Hoop, 2) Jan Outhuyse en 3) Harrie van der Slacht.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda