Voetbal

Sleutelwedstrijd voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Als ??n van de titelkandidaten van de tweede klasse I heeft CVVO net als Zeerobben nog te weinig continu?teit getoond in de prestaties tijdens de eerste periode. CVVO verloor van de bovenste vier in deze competitie met het kleinst mogelijke verschil en liet daarnaast alleen tegen Hardegarijp de punten liggen, terwijl van de rest eigenlijk gemakkelijk werd gewonnen.

De laatste wedstrijd in Lemmer werd Rijperkerk met 5 – 1 verslagen. Dus ook voor de Lemsters is winst een must om de koplopers niet uit het oog te verliezen. Aan Zeerobben hebben de havenbewoners aan de borden van het IJsselmeer vorig seizoen weinig goede herinneringen overgehouden. In Lemmer werd in de slotfase een twee nul voorsprong weggegeven, in de lente bleven de drie punten in Harlingen. Toch behaalde CVVO verdienstelijk de nacompetitie en waren daarin vooreerst succesvol, echter in de slotwedstrijd werd een 1 – 3 voorsprong in de uitwedstrijd tegen LTC, thuis verspeeld met een 0 – 3 verlies. We mogen dan ook stellen, dat CVVO dicht tegen het eerste klassersschap aan zit.

Tegen zo’n tegenstander mag Zeerobben weer tonen of de gekoesterde ambities te verwerkelijken zijn, te beginnen met winst. Met de complimenten uit Hardegarijp en één punt bereik je niet de top. Met wat meer gogme had je drie keer twee punten meer kunnen behalen uit de gelijke spelen, maar de jeugdige overmoed hielp de tegenstander een aantal keren weer in het zadel. Met nog twee wedstrijden te gaan zit de halve competitie er al weer op. Met beduidend meer punten dan vorig jaar kan dan na het trainingskamp aan de Spaanse kust gestart worden met een inhaalrace op o.a. de beide Leeuwarder ploegen. Met de gretigheid en de onmiskenbare kwaliteiten moet het team van Attema en Schotanus zaterdag over CVVO heen kunnen gaan op de ranglijst. Kijkend naar het scorend vermogen van beide teams lijkt de wedstrijd op voorhand veel doelpunten op te zullen leveren. Eenieder wordt van harte uitgenodigd op het Oostersportpark voor de wedstrijd Zeerobben – CVVO op zaterdag 6 december om 14.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda