SJO Nieuws

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was er voor de jeugd van de SJO Robur-Harlingen een bijna compleet programma. De jongens van de B 1 blijven het maar goed doen in de jacht op de koploper in de 3e klasse. Deze week kwam Blauw Wit 34 B4 op bezoek en ook deze moesten het onderspit delven tegen een zeer goed en compact spelend B 1, welke deze wedstrijd met een mooie 5 -2 overwinning afsloot en dus in de race blijft voor de hoogste positie(s).

De meisjes van MB 1 genoten als koploopsters van hun klasse nog van een weekje rust. Ook de spelers van C1 blijven het zeer goed doen en staan gedeeld eerste in hun klasse. Deze keer was middenmoter Blauw Wit 34 C4 de tegenstander en deze waren bij lange na niet opgewassen tegen een C1 dat met goed combinatiespel de Blauw Wit verdediging open spleet. Maar er waren ook enkele zeer mooie aanvallen met al even mooie doelpunten bij. En door een mooie 10-1 overwinning blijft C1 mede koploper in deze klasse.

De mannen van D1 moesten uit naar de nummer 3 van de ranglijst Minnertsga D1. Doordat er enkele spelers bij D1 ontbraken, werden Finn en Stijn bereid gevonden om na hun eigen wedstrijd nog even met D1 mee te gaan . Klasse jongens. Beide ploegen zochten de aanval en kregen enkele mooie kansen , maar in de 14e minuut was het Arjan die een corner nam en hieruit scoorde Remko de 0-1 . Hierna werd het aan Minnertsga kant iets feller , maar in de 23e minuut is het 0-2 als Jarno na goed aangeven van Arjan scoort. Na de thee begon Minnertsga direct druk te zetten en kreeg enkele kansen maar deze gingen er niet in. In de 8e minuut van de tweede helft counterde D1 op een Minnertsga aanval en was het uit voorzet van Arjan Ben die het doel trof 0-3. Minnertsga D1 begon wat harder te spelen , maar gelukkig hielden de Robur-Harlingen spelers het kopke er goed bij en reageerden hier niet op. Nadat D1 nog wat kansen had gehad was het vlak voor tijd Ben die uit een aanval via Finn , Antal , Jari en Arjan de 0-4 scoorde. Een mooie en verdiende overwinning waardoor D1 mede koploper blijft.

Het D2 team moest thuis tegen Stormvogels D1G , nadat beide ploegen elkaar eerst wat hadden afgetast en er ook voor beide teams enkele kansen waren geweest was het Stormvogels dat van niet goed opletten bij D2 profiteerde en de 0-1 scoorde. Na de thee was het al na enkele minuten gelijk toen Finn met een mooi doelpunt de 1-1 maakte en enkele minuten later was Stijn die D2 zelfs op een 2-1 voorsprong zette. Maar Stormvogels gaf zich niet gewonnen en scoorde de 2-2 en toen een D2 speler de bal op de doellijn met de hand beroerde kregen de gasten ook nog een penalty en was het 2-3 . Hierna gingen de kopjes nar beneden en werd het zelfs nog 2-4.

De meisjes van MD1 genoten na hun beker inspanningen van de vorige week nog even van een weekje rust.
Het team van E1G moest voor een derby uit naar Franeker en zei lieten de Franekers vanaf het beginsignaal meteen zien dat de punten deze dag mee naar Harlingen gingen want door doelpunten van Jesper 2x, Robin en Martijn was de ruststand 0-4. Na de ranja scoorde Franeker 1-4 en hierna namen de SJO’ers het heft weer in handen en door doelpunten van Jesper en Martijn werd het 1-5 en 1-6 en door deze overwinning blijft E1G zich in de subtop handhaven.
Ook het E2 team moest weer de wei in na een weekje rust en hier was het Arum E1 dat op bezoek kwam. E 2 had zich goed herstelt van de nederlaag in de beker en ging gewoon verder in de competitie met dat waar het was gebleven en dat was winnen. En ondanks dat Arum redelijk goed partij bood werd het een mooie 10-2 overwinning voor E , dat daardoor de ranglijst blijft aanvoeren in deze klasse.
SJO Robur-Harlingen E3G moest uit naar de ongeslagen koploper St. Jacob E1. De jongens en meisjes van E3G begonnen goed en boden heel veel tegenstand maar konden niet voorkomen dat het met de rust 6-0 stond. Na de ranja wederom een E3G dat zeer goed tegenstand gaf , maar deze tegenstander was gewoon een beetje boel te sterk en wist uit te lopen naar 14-0 , maar vlak voor tijd scoorde Jesper de dik verdiende ere-treffer voor E3G en was het 14-1. Ondanks deze nederlaag is er heel goed gevoetbald en tegenstand geboden door E3g.

Het team van E4 genoot ook nog van een weekje extra rust , voordat zij verder op jacht gaan na de koppositie in hun klasse.
Voor F1 stond er een uitwedstrijd op het programma tegen de koploper WWS F1. En waar iedereen verwachte dat F1 het weleens zeer zwaar kon krijgen deze morgen werd het tegendeel bewezen. F1 dat de laatste wedstrijden aan een opmars bezig is ging vanaf het begin de aanval zoeken en zette WWS onder druk. En de koplopers waren er hierdoor helemaal vanaf want het SJO Robur-Harlingen F1 wat de klok sloeg en de ene na de andere mooie aanval werd opgezet en hieruit volgden ook enkele hele mooie doelpunten. En toen de scheidsrechter affloot was het niet koploper WWS dat 3 punten toevoegde, maar was het SJO Robur-Harlingen F1 dat door een hele mooie 0-4 overwinning de punten mee naar huis nam.

Ook F2G moest na het bekeravontuur de draad voor de competitie weer oppakken . En als koploper zijnde lieten zij direct zien dat zij nog steeds een grote rol willen blijven spelen in de titelrace. Deze keer was het Franeker F3 dat de eer had om de F2G trein tot stoppen te brengen , maar ook zij slaagden hier niet in. En door een mooie 1-8 overwinning gingen de punten mee naar Harlingen en blijft F2G nog steeds koploper in deze klasse.
 F4G -MKV 29 F5 werd afgelast en word nu op 23 november gespeeld.