Sport

Shi Sun in de prijzen op NK Tang Soo Do

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN ? Op zaterdag 17 juni was in Leeuwarden het NK Tang Soo Do, georganiseerd door de Traditional Tang Soo Do Federation Nederland. Tang Soo Do school Shi Sun uit Harlingen was hier vertegenwoordigd met zeventien deelnemers vari?rend in de leeftijden van 7 tot 60 jaar en van beginners met de witte band tot en met gevorderden met zwarte band.

Om half tien was de opening van het toernooi gevolgd door de onderdelen loopvormen, wapenloopvormen, breektesten en sparren voor zwarte banddragers. Hierbij kwamen vier deelnemers van Shi Sun in actie. Daarna was het de beurt aan de deelnemers met gekleurde banden en werd gestart met de jeugd en vervolgens de volwassenen. Door een strakke planning en organisatie was dit toernooi met ruim 140 deelnemers toch al om drie uur afgerond en kon Master Ronald Pander van Shi Sun de volgende resultaten noteren voor de sporters van Shi Sun:

Fenna Siere: tweede sparren.
Jayden Bakker: eerste breektesten, tweede loopvormen.
Julian Bakker: eerste loopvormen.
Tjitske Pander-Veenstra: eerste sparren, tweede breektesten.
Linda de Bock: eerste wapenloopvormen, tweede loopvormen, tweede sparren, tweede breektesten.
Mo Smeets: tweede wapenloopvormen, derde loopvormen, derde sparren.
Linda Ploeg: eerste sparren, eerste wapenloopvormen, eerste loopvormen.
Ronald Pander: eerste sparren, eerste wapenloopvormen, tweede loopvormen, derde breektesten.

Door de derde gouden medaille kwam Linda Ploeg ook nog in aanmerking voor de Grand Champion trofee. Daarvoor moest ze nog een loopvorm lopen tegenover een heer met zwarte band die in zijn categorie óók drie keer goud behaalde. Deze loopvormen werd beoordeeld door vijf meesters van verschillende organisaties en die stemden met meerderheid voor Linda, die daarmee de grote kampioen onder zwarte band dragers werd.
Al met al was dit een zeer geslaagde dag en Master Ronald Pander is zeer trots op zijn leerlingen, ook de leerlingen die dit keer helaas buiten de prijzen gevallen zijn.
Nu gaat Tang Soo Do school Shi Sun zich opmaken voor het vieren van haar 25 jarig bestaan in september dit jaar en de vele toernooien die alweer op de agenda staan voor volgend seizoen.
Tang Soo.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda