Sport

SG FZC?54-De Vikings zwemmen uitstekende thuiswedstrijd

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag mochten de zwemmers van de SG FZC?54-De Vikings aantreden in het zwembad ?Het Derde Haad?. Een groot aantal zwemmers had zich aangemeld voor de 100m deel 1, want er vielen medailles te halen op de 100m schoolslag. In totaal kwamen 110 zwemmers aan de start van onder andere HZ&PC Heerenveen, Neptunia, de Granaet, SG Bolsward-Workum, Avena en SG FZC?54-De Vikings.

Er vielen diverse medailles op de 100m schoolslag. Noa Teuben, Jurre Broekstra en Sarina Beuker wisten een mooie eerste plek te veroveren. Tinka Kingma en Hessel Broekstra zwommen naar een verdienstelijke tweede plaats en Daphne Outhuijse zwom naar een knappe derde plaats. In totaal werden er 45 persoonlijke records gezwommen. 

De grootste verbetering kwam op naam van Romana Bakker op de 100m vlinderslag. Haar tijd stond op 2:11.63 en zij zette een eindtijd neer van 1:47.60. Sophie van Oostenbrugge zwom ook een prachtige tijd op de 100m rugslag. Ze wist maar liefst achttien seconden van haar oude tijd af te zwemmen en finishte in een tijd van 1:48.82. Elka Siesling, die is overgekomen vanuit SG Bolsward-Workum zwom een knappe tijd op de 100m schoolslag. Ze zwom zes seconden sneller dan haar oude tijd maar greep net naast een podiumplek. Haar eindtijd van 1:26.72 was goed voor een vijfde plaats. Rianne Beuker boekte ook een nette verbetering op de 100m vlinderslag. Haar tijd stond op 1:47.95 en eindigde op 1:41.14. Voor Kai Zwerver en Marte Hieke van der Kamp was het ook een succesvolle dag. Beide zwemmers wisten elk twee NJJK limieten te bemachtigen en mogen eind januari samen met Noa Teuben en Hessel Broekstra deelnemen aan de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen. Alle zwemmers van de SG FZC’54-De Vikings kregen een dik compliment van de trainers. Het motto van de startgemeenschap FZC’54-De Vikings: #workhard#swimhard begint zijn vruchten af te werpen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda