Voetbal

Sc Heerenveen bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zeerobben is middels het sportief partnership de samenwerking aangegaan met sc Heerenveen waarbij kennisdeling, binding en beleving centraal staan. Sc Heerenveen biedt middels dit partnership een platform en mogelijkheid om amateurclubs op alle facetten te optimaliseren. Het is alweer het tweede seizoen dat Zeerobben hiervan gebruik maakt.

Onlangs werd door een delegatie van Zeerobben de Master Class voor Technisch Kader gevolgd en werd eerder dit seizoen een workshop ‘Communicatie binnen de club’ bijgewoond. Afgelopen woensdag was het de beurt aan de F-pupillen en de jeugdtrainers van Zeerobben.

Voor de F-pupillen (en Waddenrobkes) werd ’s middags een clinic georganiseerd door Gerjan van den Hoogen en Maarten de Jong. De ruim tachtig kinderen genoten van de oefeningen van de trainers van sc Heerenveen. Daarnaast waren er een aantal jeugdtrainers van Zeerobben aanwezig om de vele jeugd te begeleiden. Na ruim anderhalf uur kon een ieder moe maar voldaan met weer tal van nieuwe voetbaltrucjes in hun bagage naar huis.

’s Avonds was het de beurt aan de jeugdtrainers van de JO9, JO11 en JO13-groep om bijgepraat te worden door de trainers van sc Heerenveen op het gebied van techniektraining: ‘Train de Trainer’. Voor deze avond werd JO11-2 bereid gevonden om deze training te volgen. De 24 aanwezige jeugdtrainers mochten als het ware een kijkje in de ‘Heerenveen-keuken’ nemen op het gebied van techniektraining geven aan de jeugd. Ook voor deze groep trainers weer een zeer leerzame avond.
Jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius sprak na afloop dan ook van een geslaagde avond en bedankte beide docenten die uit handen van Wesselius nog een leuk en lekker aandenken uit Harlingen in ontvangst mochten nemen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda