Voetbal

Samen sterk voor Stichting Semmy

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen en zmvv Zeerobben slaan de handen ineen voor Stichting Semmy. Op dinsdag 25 oktober vanaf 16.00 uur organiseert fc Harlingen in samenwerking met Zeerobben een sponsorloop. Aansluitend zal er een benefietwedstrijd plaatsvinden tussen fc Harlingen 1 en Zeerobben 1.

Hersenstamkanker

Eén van de dodelijkste vormen van kanker bij kinderen is hersenstamkanker. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Circa 15% hiervan zijn hersenstamtumoren. De overlevingskans bij een hersenstamtumor is vrijwel 0% met een levensverwachting van 2 tot 12 maanden. Acht á tien kinderen per jaar worden getroffen door deze vorm van kanker. En één van die kinderen is de zoon van de familie Metz. Vorig jaar kregen zij verschrikkelijk nieuws te horen. Hun zoon, Twan, is nog maar zeven jaar als er een tumor in zijn hersenstam wordt geconstateerd. Een inoperabele tumor… Twan voetbalt al vanaf zijn vijfde. Eerst bij SJO Robur/Harlingen en sinds de fusie bij fc Harlingen. Helaas wordt hij nu gedwongen om te stoppen met voetballen. Stilzitten gebeurt niet bij Twan, hij wordt assistent leider bij JO9-1 waar hij eerst voetbalde en blijft zo toch betrokken bij zijn team.

Goede doel
Het doel van Stichting Semmy is het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. Ook financiert Stichting Semmy het VUmc te Amsterdam in het onderzoek VONK-Semmy.
Nu zijn er drie toppers bij fc Harlingen, Alinda, Jori en Lucie, die zich al inzetten tijdens de Run4Semmy op 16 oktober maar samen met Zeerobben gaat fc Harlingen als club óók geld proberen in te zamelen voor Stichting Semmy. Zodat de Stichting verder kan gaan met hun onderzoeken. En voor de familie Metz, die juist nu alle steun hard kunnen gebruiken.

Wat gaat er gebeuren?
De kinderen van fc Harlingen en Zeerobben gaan een sponsorloop doen. Zij gaan proberen zoveel mogelijk rondjes te rennen op een uitgezet parcours op de kunstgrasvelden van fc Harlingen (250 meter). Voor elk rondje dat zij lopen, krijgen zij een bedrag van de sponsor die zij hebben gezocht zodat elk rondje geld op gaat leveren. Ook kan er gekozen worden voor een vast bedrag. Eén van die sponsors kunt U zijn maar denk ook eens aan opa’s en oma’s, ooms en tantes, de oppas, de buren, kennissen en vrienden, noem maar op. Want wat zou het fijn zijn wanneer u uw kind kunt helpen om zoveel mogelijk sponsors te vinden.
Na deze sponsorloop zal om 19.00 uur de benefietwedstrijd tussen fc Harlingen 1 en Zeerobben 1 plaatsvinden met aansluitend een verloting waar mooie prijzen bij te winnen zijn. Voor een muzikale ondersteuning zal DJ Quickfinger zorgen. We eindigen de dag om 22:30 uur.
Uiteraard is iedereen deze middag/avond van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda