Sport

Roeivereniging Okke Hel bestaat bijna 25 jaar

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het seizoen 2014 zit er weer op. De sloepen hebben hun laatste wedstrijd, Amsterdam, van het seizoen reeds geroeid. Het is weer tijd om de balans op te maken.

Het was voor Okke Hel weer een bewogen jaar. De Sterke Sietze heeft een geweldige stuurvrouw gevonden welke de mannen perfect weet te prikkelen. Dit heeft geleid dat de mannen in een sterk deelnemersveld in de hoofdklasse zich keurig staande hebben weten te houden. Daarnaast heeft er kleine wisseling in de bezetting plaatsgevonden: Peer Neeleman is dit jaar 66 jaar geworden en heeft besloten om de riem in de sloep te gooien en met (roei)pensioen te gaan. Hij blijft gelukkig wel betrokken bij de Sterke Sietze en zal als coach een aantal training op zich nemen.

De Kromme Dick heeft dit jaar veel moeite gehad om de bezetting van de sloep compleet te krijgen. Gelukkig hebben zich een aantal nieuwe enthousiaste leden aangemeld waardoor er toch een aantal mooie wedstrijden geroeid zijn.
Bij de Danser is dit jaar een ploeg ingestapt die vijftien jaar gelden voor het laatst met elkaar hebben geroeid. Bijna alle dames wonen inmiddels niet meer in Harlingen, maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen om elke zondag vol enthousiasme naar Harlingen te komen en te trainen op het mooie Wad. Bewonderenswaardig.

Naast de trainingen en de wedstrijden heeft Okke Hel zich ook ingezet voor het goede doel. Met de Sterke Sietze hebben roeiers van de Kromme Dick, Snurk en de Sterke Sietze zich ingezet voor de Special Olympics. Hier heeft Okke Hel mensen met een verstandelijke beperking kennis laten maken met het sloeproeien. Een onvergetelijke dag voor zowel de gasten als voor de roeiers van Okke Hel.

Volgend jaar bestaat Okke Hel 25 jaar. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang om hier een onvergetelijk dag van te maken. Leden en oud-leden: zet de datum 27 juni 2015 alvast in uw agenda en houd de website (www.okkehel.nl) en de Facebook-pagina in de gaten voor verdere informatie.

Okke Hel is opgericht in 1991 en heeft nu zes sloepen waarmee ze door heel Nederland wedstrijden roeien. Er wordt gewoonlijk twee a drie keer in de week getraind vanaf maart tot en met oktober. De wedstrijden vallen ook in deze periode. De sloepen van Okke Hel hebben een typisch groene Okke Hel kleur en zijn in de zomerperiode in de Zuiderhaven of in een van de Singels te spotten. Na afloop van het seizoen wordt er door de leden fanatiek onderhoud gepleegd aan de sloepen zodat deze er in het voorjaar in optimale conditie aan de wedstrijden kan worden begonnen.

Lijkt het jou leuk om eens kennis te maken met de roeisport? Voor het nieuwe seizoen hebben wij een leuke zes persoons damessloep De Tobbe leeg staan. De Tobbe mag starten met de HT-sloeproeirace in 2015. Lijkt het je leuk om met een vriendenploeg (weer) te starten met roeien? Je kunt altijd mailen met okkehel@xs4all.nl of bekijk de website www.okkehel.nl voor de contactgegevens.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda