Voetbal

Robur Jeugdtoernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 30 mei wordt het 41ste Robur Jeugdtoernooi gehouden. In 1974 als een bescheiden toernooitje begonnen en inmiddels uitgegroeid tot het oudste en grootste eendaags toernooi van Friesland. Het is voor de eerste keer dat dit evenement door fc Harlingen zal worden georganiseerd.

Ruim 800 spelers en speelsters zijn deze dag actief. Helaas is Jever uit Duitsland er dit jaar niet bij, maar de trouwe gasten sc Bolsward, LAC Frisia 1883, RES, sc Terschelling, sc Franeker en zustervereniging Zeerobben komen wel naar het nieuwe complex. De nieuwe gasten zijn Arum, Tzummarum, Sparta 59 en uit Noord Holland komen dit jaar Texel’94 en de Reiger Boys uit Heerhugowaard.

De organisatie van dit toernooi is in handen van Jan Helvrich. De dag begint om 8.45 uur en eindigt om 18.30 uur. Natuurlijk zijn er prachtige bekers te winnen. De avond voor het jeugdtoernooi, vrijdag 29 mei, zal het kleinveldtoernooi worden gehouden. In totaal zijn er 16 teams aanwezig die het voetballend tegen elkaar op zullen nemen. De aftrap is om 18.30 uur. Kortom, het wordt weer gezellig druk op het sportcomplex van fc Harlingen komend weekend.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda