Voetbal

Rkvv Robur en vv Harlingen samen verder als fc Zeeleeuwen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het interim-bestuur van fusieclub Robur/Harlingen is gisteravond in een buitengewone vergadering bijeen geweest, en heeft een naam gekozen voor de nieuwe fusieclub: fc Zeeleeuwen. De nieuwe shirts worden geelgroen en wit.

Een speciale commissie bestaande uit enkele vooraanstaande leden van de beide verenigingen, had een selectie gemaakt uit bijna tweehonderd inzendingen voor mogelijke naam, clubkleuren en logo. Hierin kwam direct al naar voren dat de meeste inzenders kozen voor een geheel nieuwe stijl en kleuren, maar ook de oude clubkleuren van beide verenigingen kwamen al dan niet gemengd langs. Nadat de geselecteerde inzendingen door het bestuur en de commissie nogmaals kritisch waren beoordeeld en de voors en tegens waren weggestreept, kon het bestuur de nieuwe naam en clubkleuren bekendmaken.

Het tenue word een horizontaal gestreept shirt in de kleuren geelgroen (ral 6018) en wit, net als de Schotse topclub Celtic Glasgow. De broeken worden uitgevoerd in loofgroen (ral 6002) met een witte bies en de sokken worden uitgevoerd in een klassiek model met loofgroen en witte balken.

Ook het clublogo werd bekendgemaakt. Eén van de meest beeldbepalende objecten uit onze stad zal op de linkerborst van de spelers van de fc Zeeleeuwen pronken: de Stenen Man. Voorts werd ook nog een uit-tenue gekozen en dit wordt een zwart/vuurrood gestreept shirt , vuurrode broek en vuurrood/zwart gestreepte sokken.

De spelers en speelsters van de fc Zeeleeuwen zullen verder in een trainingspak bestaande uit een wit jack met geelgroene bies en een loofgroene broek bij de wedstrijden verschijnen.

Voor de leden en andere belangstellenden is er vanavond gelegenheid om het nieuwe tenue en trainingspak te komen bewonderen in een van de beide kantines van de oude clubs. Deze zijn vanaf 18.30 uur geopend en op beide locaties zijn bestuursleden aanwezig om de mening van de leden aan te horen. Vrijdag worden er door het bestuur nadere bijzonderheden over de naam en clubkleuren toegelicht. Dit zal om 19.30 uur in de kantine van Robur gebeuren.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda