Sport

Regen spelbreker tijdens de Plus-partij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zondag werd op het Eendrachtkaatsterrein de Plus-partij gehouden. Dit voor dames of heren vanaf 14 jaar, met de zachte bal. Het was door elkaar loten met herkansing, zeg maar een verliezersronde.

Dertien parturen bonden de strijd tegen elkaar aan. Om 11.00 uur werd het startsein gegeven. Het veld had een feestelijke uitstraling met de vele vlaggen. Helaas waren de weersomstandigheden gewoon slecht. Regen tot ver in de middag maakten het voor de kaatsers niet gemakkelijk. Maar ook de scheidsrechters Age Tichelaar en Tjibbina Postma waren op het laatst doorweekt van de regen. Gelukkig woont Tjibbina vlak in de buurt en kon ze tussentijds even wat droge kleren van huis halen.

Het veld kon eigenlijk wel wat water gebruiken, het was de laatste weken ontzettend droog geweest. Je zag bij wijze van spreken het gras nu omhoog komen. Voorzitter Jan Nieuwenburg zag dit, als oud-hovenier, met een tevreden gezicht aan. De komende weken zal het speelveld immers intensief gebruikt worden. Met name de KNKB Heren hoofdklasse Hotze Schuilpartij op zondag 2 juli. “Must van de week ’t gras wel even maaie seun”, liet de voorzitter aan vaste maaier Henk Bleeker weten. “’t Groeit as kool.” Maar Henk sloeg daar geen acht op, hij had het samen met Jouke Reitsma veel te druk in kantine ’t Skuulhoekje. De patat en gehaktballen waren dan ook bijna niet aan te slepen.
Omstreeks half drie werd het droog en konden te toeschouwers op de banken plaats nemen. Ook raadsleden Wim Kroon uit Midlum en Wiebe van Dijk waren aanwezig. Terwijl de telegrafisten en scheidsrechters rillend van de kou hun functie uitvoerden, zat Wiebe doodleuk in zijn korte broek. Er waren hele mooie en spannende partijen bij. Wat dat betreft kreeg het publiek waar voor zijn geld. In de finale van de verliezersronde liet onder andere Dirk Schrik in het tussenspel mooie dingen zien. In de winnaarsronde konden Boudewijn Tulen, samen met Marco Zeilmaker en Stanley Brussaard het niet bolwerken tegen Eddie Sjollema, Edwin Keizer en Anneke Haarsma.

Om 16.30 uur kwam er een einde aan deze kaatsdag. Gezamenlijk werden de perken en toebehoren opgeruimd, waarna voorzitter Jan Nieuwenburg de microfoon ter hand nam en Douwe Broersma klaar stond met het uitreiken van de prijzen. Die werden als volgt verdeeld.

Winnaarsronde:
1 Edwin Keizer, Eddie Sjollema, Anneke Haarsma
2 Boudewijn Tulen, Marco Zeilmaker Stanley Brussaard
3 Anne Wind, Marije Agema, Mariska Miedema
3 Chris Outhuyse, Eelco Ligthart, Stefanie de Vries

Verliezersronde:
1e Steven Nesse, Nynke Agema, Dirk Schrik
2 Wietse Hempenius, Rick Alberda, Melanie Boersma

|Doorsturen

Buienradar



Agenda