Voetbal

Real Madrid wint zaalvoetbaltoernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De griepgolf die Nederland teistert kon niet voorkomen dat het zaalvoetbaltoernooi voor de groep JO13 afgelopen zaterdag gewoon doorging. Ondanks een aantal afmeldingen konden toch nog acht volwaardige teams, verdeeld over twee poules, strijden om het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag bleek maar weer eens hoe leuk de kinderen het vinden om in de winterstop een zaalvoetbaltoernooi te spelen. Steeds vaker laait de discussie weer op of er met de komst van de kunstgrasvelden nog wel genoeg animo bij de jeugd is voor het spelen van deze zaalvoetbaltoernooien. Afgelopen zaterdag bleek maar weer eens dat de jeugd er nog lang niet genoeg van heeft. Van 9 tot 12 uur werd er sportief en fanatiek gestreden om de dagprijs. De ploegen waren ingedeeld in twee poules en de winnaars van elke poule, de nummers één, de nummers twee etc. speelden nog een keer tegen elkaar voor de eindranglijst. De organisatie had enorm haar best gedaan om een goede indeling te maken om de onderlinge verschillen zo klein mogelijk te houden. Dat was goed gelukt. Uitslagen van 0-0, 1-0, 1-1 waren eerder regel dan uitzondering. Uiteindelijk bleek Real Madrid de sterkste in poule A en was Manchester United winnaar van de B-poule. De finale leverde een spannende wedstrijd op met uiteindelijk een 3-2 overwinning voor Real Madrid.

De einduitslag was als volgt:
1. Real Madrid
2. Manchester United
3. Ajax
4. Juventus
5. Barcelona
6. Borussia Dortmund
7. Manchester City
8. Bayern Munchen

Na afloop werden de prijzen door Lourens Bergsma uitgereikt. Voor iedere deelnemer was er een medaille en een bedankje voor de geweldige inzet deze morgen van alle spelers.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda