Voetbal

Pupil van de week: Jurre Jorritsma

Door Jeroen Pietersma

Hoi, mijn naam is Jurre Jorritsma, ben 7 jaar en zit in groep 3 van het het Baken. Na het afgelopen WK ben ik helemaal gek van voetbal geworden. Wanneer het even kan, voetbal ik met vriendjes buiten en wanneer het slecht weer is kijk ik oude wedstrijden terug op YouTube. Afgelopen zomer ben ik begonnen met voetballen bij F3G van fc Harlingen. Daarnaast zit ik op de voetbalacademie waar ik allerlei trucjes leer van de trainers. Mijn ‘chocoladebeen’ moet ik nog goed oefenen, omdat ik stijf links ben.
Robin van Persie en Arjan Robben zijn mijn favoriete Nederlandse spelers. De ‘snoekduik’ van Robin van Persie heb ik afgelopen zomer veelvuldig geoefend op bed. Alleen het juichen op de knieën na een doelpunt, zoals Arjan Robben dat doet, doe ik niet meer op kunstgras. Da’s toch te pijnlijk.
Mijn favoriete Nederlandse clubs zijn Ajax en PSV. Barcelona en Bayern München zijn de buitenlandse clubs die ik graag zie spelen. Ik vind het reuze fijn om pupil van de week te zijn. Met name het feit dat ik op de bank kan zitten naast hoofdtrainer Jaap de Jong. Misschien laat hij mij wel debuteren in Harlingen 1, wanneer er veel geblesseerden zijn. Ik ben er toch…

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda