Voetbal

Pupil van de week: Emma Bouma

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zondag, met de opening van het sportcomplex van fc Harlingen, was Emma Bouma de pupil van de week. Zij was die zondag ook nog jarig en dus was het dubbel feest voor haar. Emma zit op de prins Johan Friso school in groep 5a.

Emma: “Ik ben superblij dat ik de pupil mocht zijn met de opening van het complex. Ik mocht in de rust langs mag komen met een collectebus van KIKA. Daar konden de mensen dan geld in doen. Een beetje spannend vond ik het wel hoor want het was wel erg druk. De mensen gaven best wel veel want mijn vader moest me helpen tillen, zo zwaar werd de collectebus.” Hoeveel Emma heeft opgehaald, blijft nog even spannend. De bus is eerst opgestuurd en vervolgens krijgt de club de uitslag te horen.

Emma haar favoriete speler van fc Harlingen is Barry Hamstra en ze is samen met haar zus, broer én vader fan van Ajax. Ze is gek op voetballen en ze speelt zelf in F2g van fc Harlingen. Ook volgt Emma nog de voetbal academie van de fc Harlingen wat ze zelf super leuk vind. Op de vraag wat ze nou het allerleukst vond die zondag antwoordt ze: “Ik kreeg supersand op mijn verjaardag.

Maar bij het voetballen vond ik het wel erg leuk om bij de keeper van Nicator te scoren. Ik mocht het veld op lopen met de scheidsrechter en de wedstrijdbal mocht ik ook dragen. Er werden allemaal foto’s gemaakt.” De bal met handtekeningen van alle spelers van het eerste elftal ligt uiteraard veilig bij haar in huis. Zaterdag kan ze met haar team F2G kampioen worden. Dus een ieder die dit “live” mee wil maken, is van harte welkom. De aftrap is om 9.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda