Sport

Puntendeling in Franeker stadsderby

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De leden van Excelsior speelden dinsdag de derde ronde in de onderlinge competitie. Bij de meeste partijen viel de beslissing redelijk snel, maar in ??n geval was er een groot deel van de avond nodig.

Allereerst speelde Elle van Keimpema tegen Nico Poelsma. De altijd goedlachse Franeker kon geen vuist maken tegen de Sexbierumer die al vrij snel twee punten aan zijn totaal mocht toevoegen. Rinze Postma kruiste de degens met Joop Huizenga. Laatstgenoemde kent een prima seizoenstart, want Rinze was  even niet bij de les, waarop Joop profiteerde en zijn derde zege in evenzoveel partijen noteerde. 

Kor Vrieswijk kwam tegen Klaas van Keimpema in een positioneel zwakkere stand terecht en leek het onderspit te moeten delven. Klaas zette de deur echter op een kier, waardoor Kor via een één-om-vier zo'n groot voordeel boekte, dat Klaas niets anders kon dan de handdoek in de ring werpen.
De stadsderby tussen de beide Franekers Dick Bekkema en Koop de Vries boeide tot het einde.  In een eindspel waarin beide spelers heel nauwkeurig moesten spelen, kon geen van beide winst boeken, waarna een remise een logische uitslag was.
Uitslagen speelronde 3
N. Poelsma- E. van Keimpema 0-2
R. Postma- J. Huizenga 0-2
K. Vrieswijk- K. van Keimpema 2-0
K. de Vries- D. Bekkema 1-1

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda