Sport

Prijsuitreiking Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma
De Drukkerij Bambach squashcompetitie werd afgelopen vrijdag afgesloten met de prijsuitreiking door Simon Bambach, maar voor het zover was, was er nog een primeur op squash gebied. En wel een clinic met huidig kampioenen Thijs Roukens Nederlands B poule en de Friese kampioen Eelco Rijpstra. Het spreekt voor zich dat alle deelnemers van de competitie zich wel wilden laten instrueren door deze kanjers.

Er werd begonnen met een gezamenlijke oefening als warming up. Hier gaf Sipke Wiersma uit Drachten de nodige aanwijzingen en probeerde iedereen op het scherpst van de snede het duel aan te gaan met Thijs, Eelco of Sipke. Er waren dan ook verbazingwekkende acties die iedereen eigenlijk naar een hoger niveau tilde. Met name het gemak en de controle over de technieken van dit drietal waren geweldig om te zien. Er werd een geweldige demopartij gespeeld door Thijs en Eelco waarin rally’s met meer dan twintig slagen geen uitzondering was. 

Er werd afgesloten met een kort Drukkerij Bambach toernooi waar om vijf punten werd gespeeld en in tweede fase om rallypoint systeem werd gespeeld. De winnaars hiervan waren, derde plaats Simon Bambach een setje squash ballen; tweede plaats Nick Elzinga een squash bril en de eerste plaats Joost Poutsma, een dorstlesser setje.
Van de Drukkerij Bambach squashcompetitie sponsor werd ook afscheid genomen, Simon werd daar ook voor even in het zonnetje gezet. Hij deed dit al vanaf 1998 samen met zijn vader Frans Bambach en was altijd een zeer gedreven deelnemer in de competitie en heeft nu besloten om de bakens te verzetten, maar hij zal zeker blijven deelnemen aan de competitie. De sponsoring wordt hierbij overgenomen door D&G Airco-Service waarvan beide compagnons Sierk Jan Dijkstra en Frank Geelhoed het stokje wel willen overnemen. En zelfs al denken aan deelname.
Alles bij elkaar een zeer geslaagde avond en sommigen kijken nu al uit naar hun promotie in de A-poule en deelname aan de B-poule waar waarschijnlijk volgend jaar ook een dames poule aan toegevoegd gaat worden.

Uitslagen
A-poule
1. Ruben Altena 24 pnt.
2. Erik Menks 20 pnt
3. Simon Bambach 12 pnt.

B-Poule
1. Maurice Chevallier 34 pnt.
2. Peter Wierda 28 pnt.
3. Rob v.d. Kooi 26 pnt

|Doorsturen

Buienradar



Agenda