Sport

Pearkekeatsen op slotdag in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Het kaatsseizoen van kaatsvereniging ?de Helfrichs? is traditioneel afgesloten met de zogenaamde Slotdag. Eerst is er in maar liefst vier categorie?n gekaatst: pearkekeatsen.

In alle categorieën is gekaatst in het poule-systeem. Alle deelnemers konden de hele dag kaatsen. Bij de jongste jeugd wonnen Menno Johnson en Vivian Sinnema de beide partijen en de eerste prijs. Bij de oudste jeugd waren er twee pearkes die twee partijen hadden gewonnen. De derde en laatste partij speelden Rixt Fokkema en Martijn Wiersma tegen Rineke Westra en Karel Monfils, eigenlijk een finale. Het ging in het begin gelijk op, maar na een buitenslag op 3-2 en 6-6 van Rineke liepen Rixt en Martijn uit naar 4-2 en trokken de partij naar zich toe. Ook voor Rixt en Martijn een prachtige krans aan de muur. De prijzen waren tegoedbonnen bij ijssalon Min12.

Bij de senioren waren twee poules. De winnaars van kaatsten in de finale. Linda Kuipers en Lubbert Munniksma namen het op tegen het pearke uit Amsterdam: Dieuwke Schiphof en Mark de Niet. Dat kaatsen met een zachte bal toegankelijk is, bewees Mark. Nog nooit eerder gekaatst, wel veel ervaring met diverse balsporten, en hij sloeg enorm grote kaatsen. Ook in het tussenspel was hij erg snel. In de finale waren Dieuwke en Mark enigszins uitgespeeld. Linda en Lubbert waren zaterdag het best pearke. Linda kaatste degelijk en maakte weinig fouten. De ‘tuke’ kaatser Lubbert sloeg de ballen in de hoekjes en was erg snel. Met 5-2 en 6-4 gingen Linda en Lubbert er met de kransen vandoor.
Er was een speciale klasse: de 100-plus. De leeftijd van het pearke moet minimaal honderd jaar zijn. Ze zijn dan wel iets ouder, maar zeker niet minder fanatiek! Rennie Niezink en Harmen Westra kaatsten het best en wonnen de prachtige kransen. De prijzen bij de senioren waren royaal gevulde vleespakketten. En voor de eerste prijs een heel mooie krans van Feikje van der Duim.
Na de wedstrijd waren er voor de jeugd heerlijke pannenkoeken en is er met alle kinderen een film gekeken. De voorzitter reikte de seizoensprijzen uit en stond stil bij de tweed prijs op het NK Pupillenjongens. Trainer voor de jeugd Wietse Fopma werd in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn positieve bijdrage aan het schoolkaatsproject en de leuke trainingen.
Alle vrijwilligers, sponsoren, kaatsers, ouders en iedereen die de vereniging vergeten is worden ook ontzettend bedankt voor weer een prachtig kaatsseizoen. Binnenkort gaat men verder met met muurkaatsen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda