Opnieuw winst voor fc Harlingen VR1

Het dameselftal van fc Harlingen VR1 moest afgelopen zaterdag voor haar derde competitiewedstrijd uit spelen tegen de dames van de s.c. Berlikum VR2. Het sterk verjongde vlaggenschip van de damesafdeling, overigens het enige dameselftal in de stad Harlingen, doet goed mee in de competitie en behaalde tot zaterdag drie punten uit twee wedstrijden.

Direct na de aftrap zette VR1 druk op de Berlikumer verdediging en kreeg ook enkele kleine kansjes maar gescoord werd er niet. In de zesde minuut kregen de Harlinger dames even een tikje te verwerken toen uit een counter op een aanval Berlikum wist te scoren, 1-0.

Direct hierna probeerde VR1 de bakens weer te verzetten en kreeg kansen maar door slordig en te gehaast afwerken van Fleur en Demi kon de Berlikumer keepster het gevaar nog keren. Maar VR1 bleef de druk opvoeren en uit een mooie aanval van achteruit via Tracey, Audrey en Laura kwam de bal bij Ingrid. Deze haalde hard uit maar de bal ging rakelings over de goal. Weer even later was het Sabine die de bal goed op Sascha speelde, deze gaf de bal mee op Ilse die goed voorzette op Fleur, maar de inzet was net niet hard genoeg om de keeper het nakijken te geven. Doordat VR1 de druk opvoerde kreeg Berlikum enkele kansen uit een counter maar het Harlinger verdedigingsblok bestaande uit Sascha, Audrey, Sjoukje, Sabine en Tracey wist dit gevaar steeds weer ongedaan te maken en anders was het keeper Marleen die door goed uitkomen het gevaar wist te keren. In de 26e minuut kreeg VR1 een ingooi waaruit Tracey de bal snel op Laura gooide, deze speelde de bal goed op Fleur die goed doorging, maar haar inzet door de keepster zag worden gekeerd. De keepster schoot de bal recht in de voeten van Demi die de bal vanaf een metertje of twintig over de grond en buiten bereik van de keeper in het net schoot, 1-1.
VR1 besefte dat er meer was te halen in deze fase en zette aan voor een offensief en in de 34e minuut ging Sascha goed door van achteruit, maar haar inzet werd maar net door de keeper bij de eerste paal tot corner verwerkt. De dames bleven de aanval zoeken en kregen kansen via Ingrid, Ashley, Mariska, Ilse, Demi en Fleur maar de bal wilde maar niet in het Berlikumer doel verdwijnen en ging net naast, over of werd een prooi voor de keepster. Ook Berlikum kwam er af en toe regelmatig gevaarlijk uit, maar Tracey, Sjoukje, Audrey, Sabine en Sascha stonden achterin hun mannetje. Door robuust ingrijpen of af en toe zelfs een gedurfde en goed uitgevoerde combinatie werden de Berlikumer spitsen aan banden gelegd. Nadat VR1 het nog had geprobeerd met schoten van Deveny, Demi en Mariska, werd Berlikum op slag van rust nog een keer gevaarlijk, maar Marleen wist de bal corner te werken. Deze corner leek nog gevaarlijk te worden toen die vanaf de rand van het 16 meter gebied opnieuw werd ingeschoten, maar de bal ging, gelukkig voor VR1, net over.

Na de rust begon VR1 direct de aanval te zoeken en al na enkele minuten spelen was het Ashley die gevaarlijk werd maar haar schot werd door de keeper ternauwernood tot corner gewerkt. De Harlinger dames gingen door en in de 61e minuut nam Ilse een corner en speelde Ingrid aan, die op een metertje of twintig van de goal stond en hard uithaalde maar de bal ging centimeters over het doel. In de 65e minuut was er een VR1 aanval via Ilse, Ingrid en Demi die de bal aan Fleur meegaf, deze ging de 16 meter in en wilde vanaf de achterlijn voorzetten toen de overigens goed leidende scheidsrechter floot en naar de penaltystip wees omdat hij had geconstateerd dat de mee opgekomen Ashley onderuit werd getrokken. Ingrid belastte zich met dit buitenkansje en hard en laag in de hoek liet zij de keepster kansloos, 1-2.
VR1 kon door deze mooie opsteker wat vrijer spelen en kreeg nog een paar mooie kansen via Deveny, Ashley en Demi maar deze werden niet in doelpunten omgezet. Maar ook Berlikum gaf zich niet gewonnen en bleef via de counter gevaarlijk en in nadat in de 71e minuut Sabine al eens alle zeilen had moeten bijzetten om het gevaar te keren, was het in de 77e minuut keepster Marleen die gestrekt naar de hoek moest om de bal uit het doel te houden. In de 84e minuut was het Laura die goed doorging en Fleur aanspeelde, deze schoot de bal in maar de keeper wist de bal in eerste instantie te keren, maar Ashley was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 1-3.
De slotfase bracht voor beide ploegen nog wel enkele kansjes maar gescoord werd er niet meer zodat fc Harlingen met de drie punten in de knip naar huis kon.

Zaterdag 8 oktober speelt VR1 een thuiswedstrijd tegen s.c. Franeker/Tzummarum VR2 en deze subtopper begint om 14.00 uur op het eigen sportpark aan de Vierkantsdijk.