Sport

Opnieuw geen winst voor Excelsior

Door Jeroen Pietersma
MILDAM- Het viertal van Excelsior is er afgelopen dinsdag niet in geslaagd een punt mee naar huis te nemen in de wedstrijd tegen Heerenveen/Mildam.

De Harlingers begonnen niet verkeerd doordat Dick Bekkema in zijn partij tegen Sjouke Zijlstra remise behaalde. Koop de Vries duelleerde tegen de op papier minder sterke Gerard Weinans. Dat statistieken niet alles zeggen, bleek dinsdag, want Koop liep tegen een nederlaag aan, waardoor de thuisploeg op 3-1 kwam.
Ook Elle van Keimpema kon geen potten breken tegen  Bennie Liefting, waardoor de Mildammers een ruime 5-1 voorsprong namen. Captain Klaas van Keimpema kon het leed iets verzachten door zijn partij tegen Hielke Luik in winst om te zetten en de eindstand van 5-3 op het scorebord te zetten.
Dezelfde avond eindigde de topper Rinsumageest-DHHS in 5-3 en afgelopen maandag kwamen BEGB en Hemrik tot een remise (4-4). De uitslag van de wedstrijd DCF-Huizum was tijdens dit schrijven nog niet bekend. Excelsior speelt op dinsdag acht maart de zevende en laatste ronde thuis in de Koegelbult tegen koploper DCF.
In verband met de provinciale ronde en een aantal afmeldingen voor de reguliere competitieronde besloten de vier overgebleven leden om een kleinschalig sneldamtoernooitje te houden. Er werd bepaald dat er twee keer tegen elkaar zou worden gespeeld met een speeltempo van twee maal tien minuten per partij, waardoor er toch een avondvullend programma was. Marco Bekema haalde dinsdag de meeste punten op de voet gevolgd door Rinze Postma die slechts één puntje minder haalde. Ook het verschil tussen de nummers drie en vier was slechts één puntje en omdat Joop Huizenga in de onderlinge ontmoeting met Jouke Geertsma een puntje stal, eindigde de oude rocker op de vierde plaats.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda