?Onze? meiden en dames bij fc Harlingen

Het begin van de herfstvakantie stond in het teken van het beker-inhaal-weekend. Een team kan dan in zo?n weekend de gemiste bekerwedstrijd alsnog inhalen. Overige teams zijn dan een speelronde vrij en dus was het vrij rustig op de velden van fc Harlingen. Toch een drietal teams die in actie kwamen. Hieronder een verslag van wat er zich afgelopen weekend afspeelde bij ?onze? meiden en dames.

Fc Harlingen MO13-1 nam het in een bekerwedstrijd op tegen SWZ Boso Sneek MO13-1. De eerste bekerwedstrijd, in september van dit jaar, werd in Sneek gewonnen door de Harlingse meisjes. Een magere overwinning van 0-1 dat wel maar het zijn toch drie volle punten. Dit keer mocht MO13-1 het in een thuiswedstrijd opnemen tegen de MO13-1 uit Sneek. Er werd wel twee keer gescoord door Harlingen maar het waren de Snekers die er zes scoorden en zo werd de eindstand 2-6. Volgende weekend spelen de meiden gewoon weer voor hun eigen competitie. Thuis om 11.30 uur zullen ze SC Bolsward MO13-3 ontvangen.

Fc Harlingen MO15-1 speelde in Leeuwarden tegen de meiden van MKV’29 MO15-1. En in deze laatste bekerwedstrijd zou duidelijk worden wie er een ronde verder kwam. De beide ploegen hadden al twee gewonnen en één gelijk gespeeld maar MKV had één doelpuntje meer. En dus zou de winnaar van deze wedstrijd rechtstreeks doorgaan naar de volgende bekerronde. Vooraf werd al voorspeld dat het een pittige wedstrijd zou worden tegen de grote meiden van MKV. Het samenspel van fc Harlingen was goed maar MKV wist toch elke keer een aanval te onderbreken en de stand tot aan de rust bleef 0-0. In de tweede helft was het Harlingen die met 0-1 voor komt maar de tegenstander lieten duidelijk de koppies niet hangen en bleven weerstand bieden. In de 63e minuut kwam Harlingen op 0-2. Maar direct na de aftrap ging MKV in de aanval en dit resulteerde in de 1-2. Spannend bleef het tot in de laatste minuut en de beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Maar dan weet toch MKV de gelijkmaker te scoren (2-2) en Harlingen geeft de laatste vijf minuten nog alles wat ze in zich hadden maar helaas klinkt dan het fluitsignaal en is het einde wedstrijd. Fc Harlingen komt slechts één doelpunt tekort en het is MKV die een ronde door is in de bekercompetitie. De meiden van fc Harlingen kunnen zich nu verder gaan concentreren op hun reguliere competitie waarin ze op een derde plek staan. Aankomend weekend zullen ze afreizen naar Minnertsga waar ze het op gaan nemen tegen St. Minnertsga/St. Jacob MO15-1.

Fc Harlingen (VR1) waren dit weekend vrij. Dinsdag 24 oktober gaat er een ploeg van maar liefst vijftig dames van fc Harlingen (voor diegene die zich opgegeven hebben) met de bus, gesponsord door de Vrienden van fc Harlingen, naar Groningen om de kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen voor het WK 2019 bij te wonen. Hierna zullen zij zich weer scherp gaan stellen voor de wedstrijd tegen St. Annaparochie VR2 in St. Anna. De Harlingers staan bovenaan in de competitie waarbij ze nog geen wedstrijd hebben verloren en willen deze plek graag behouden.
Fc Harlingen VR2 nam het in Groningen op tegen DIVA’83 VR1. De koplopers die zich “Dames In Voetbal Actief” noemen, wonnen de wedstrijd met 4-1. De vrouwen van fc Harlingen zullen het aankomend weekend op gaan nemen op de Robbenplaat tegen Zeerobben VR1. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

De meiden en dames van fc Harlingen kunnen altijd versterking gebruiken. Neem contact op met Marit Galema (maritgalema@hotmail.com), train vrijblijvend een keertje mee en ontdek zelf wat een ontzettend leuke afdeling dit is.