?Onze? meiden en dames bij fc Harlingen

De vierde speelronde bij de meisjes en dames is inmiddels een feit. Een zeer spannende speelronde waarin het deze keer ook ?cht om de punten ging. Hieronder een verslag van wat er zich afgelopen weekend afspeelde bij ?Onze? meiden en dames.

Fc Harlingen MO13-1 nam het in Sexbierum op tegen AVC MO13-1. De beide teams hadden flink last van de wind op het sportpark van AVC waardoor het spel in de eerste helft zich voornamelijk op één helft van het veld afspeelde. Het was Harlingen die flink moest verdedigen. In de tiende minuut scoorde AVC middels een corner en mede door de harde wind vloog de bal er in één keer in (1-0). In de tweede helft hadden de Harlinger meiden voor de wind en speelden nu de Harlingers in de aanval. En zoals het in de eerste helft gebeurde bij AVC, gebeurde het ook in de tiende minuut van de tweede helft bij de meiden van fc Harlingen. Ook bij een corner én door de harde wind vloog de bal in de touwen (1-1). Beide ploegen voelden dat er meer te halen viel en dus bleef iedereen vechten. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en namen de meiden van fc Harlingen MO13 hun eerste punt in de competitie mee naar huis. Volgende week spelen de meiden thuis om 11.00 uur voor een ronde verder in de beker. Tegenstandsters zijn dan BOSO Sneek MO13-1.

Fc Harlingen MO15-1 keek al weken uit naar de wedstrijd tegen Zeerobben MO15-2. Tuurlijk waren er wel wat zenuwen maar iedereen had zin om dit duel aan te gaan. En zaterdag was het zover. In de eerste helft nam fc Harlingen duidelijk de leiding. De meiden wisten het spel vanaf het begin goed neer te zetten en waren duidelijk sterker. Met twee prachtige doelpunten in de eerste helft nam fc Harlingen de leiding in de wedstrijd. Door de strakke verdediging van fc Harlingen zorgden de meiden ervoor dat Zeerobben weinig kansen kreeg om aan te vallen. Ruststand 2-0. Na de rust wist Zeerobben zich goed te herpakken en lukte het toch om door de verdediging van fc Harlingen te komen en te scoren (2-1). De meiden vochten terug en met resultaat; er viel een derde doelpunt door een mooi schot (3-1). Zeerobben probeerde in het laatste deel van de wedstrijd alsnog te scoren. Ondanks het goede keeperswerk van fc Harlingen lukte het Zeerobben toch om een tweede goal te maken. En hiermee eindigde de wedstrijd met 3-2 in het voordeel voor fc Harlingen. Een mooie prestatie waar de meiden trots op mogen zijn! Hiermee blijven ze op een gedeelde eerste plaats staan met QVC en SJO Dronrijp. Aankomende zaterdag spelen de meiden de laatste bekerwedstrijd in Leeuwarden tegen MKV.

Vorige week speelden de vrouwen van fc Harlingen (VR1) een spannende wedstrijd dat eindigde in een 4-4 gelijkspel. Dat het deze week weer een zware wedstrijd zou worden was duidelijk. De vrouwen kregen de koploper St. Minnertsga/St. Jacob VR1 op bezoek. Fc Harlingen begon sterk aan de wedstrijd. Er viel snel een eerste doelpunt waarbij de bal strak in de kruising geschoten werd (1-0). Maar ze hadden met een sterke tegenstander te maken en zij wisten de gelijkmaker te maken (1-1). Met een prachtig afstandsschot kwamen de Harlingse dames toch weer voor te staan (2-1). Maar weer wisten de vrouwen van St. Minnertsga aan te sluiten (2-2). Als er even later een speelster van Harlingen in het 16 meter gebied onderuit wordt gehaald volgt er een penalty. Maar helaas werd deze niet goed benut en bleef het spannend. In de tweede helft kwam fc Harlingen voor het eerst in de wedstrijd achter te staan. St. Minnertsga wist de 2-3 te maken. Maar de vrouwen van Harlingen gaven niet op en er werd voor elke bal gevochten. Een van de meiden in het pompeblêden-shirt sloeg in het strafschopgebied de bal weg met de hand en laat dat nou net niet mogen. En dus mag fc Harlingen het opnieuw proberen vanaf de elf meter. De penalty werd nu wel uitstekend genomen; de bal verdween hard in de hoek, waardoor de keeper geen schijn van kans had (3-3). Lang leek het er op dat het weer in een gelijkspel zou eindigen. Maar wanneer fc Harlingen de bal goed mee kreeg en het één tegen één duel van de keepster wint, volgt de 4-3. Met deze uitslag komen de vrouwen van fc Harlingen bovenaan te staan.
Dinsdag 24 oktober gaan er maar liefst vijftig dames van fc Harlingen (voor diegene die zich opgegeven hebben) met de bus, gesponsord door de Vrienden van fc Harlingen, naar Groningen om de kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen voor het WK 2019 bij te wonen.

Fc Harlingen VR3 reisden vrijdagavond af naar Sportpark Oldeboorn. Tegenstander NOK VR2 was de betere ploeg en het werd 2-0.

Fc Harlingen VR4 zullen op 21 oktober om 11.45 uur de tegenstanders van MKV ’29 VR2 ontvangen.

De meiden en dames van fc Harlingen… een ontzettend leuke afdeling! Neem contact op met Marit Galema (maritgalema@hotmail.com) en train vrijblijvend een keertje mee!