Sport

Okke Hel tijdens tweede Liwwadster rondje

Door Jeroen Pietersma
Onderstaand verslag ontvingen wij van J.M.Touwslager van Okke Hel.

Afgelopen zaterdag was het dan zover op naar Leeuwarden voor het rondje. Na vorig jaar met vier sloepen aanwezig te zijn waren wij als Okke Hel dit jaar met vijf sloepen aanwezig. 

De dames roeiden vandaag in de Vic onder de bezielende leiding van stuurman Louis en dat ging uitstekend. Je kunt zien dat dit team duidelijk de stijgende lijn te pakken heeft, dit belooft wat voor volgend seizoen. Dames top geroeid en ga zo door.
Dan de Kromme Dick. Dat was deze wedstrijd eerst een puzzel om de sloep vol te krijgen maar na contact met het Maritieme College in Harlingen de sloep opgevuld met aantal leerlingen. Wij hopen dat we in de toekomst vaker een samenwerking kunnen aangaan om de jeugd in de sloepen te krijgen. Mannen jullie hebben geweldig geroeid.
Sterke Sietse moesten het deze wedstrijd stellen zonder stuurvrouw Lia. Zij was via een omkoop actie deze wedstrijd ingezet in andere sloep. Maar gelukkig was Hendrik bereidt om te sturen, wat hij weer perfect heeft gedaan. Ook hadden de mannen in de vorm van extra ballast ook nog een fotograaf mee maar ondanks deze ballast hebben ze een uitstekende wedstrijd geroeid.
De Snurk had deze wedstrijd maar een doelstelling en dat was dit jaar de snelste tijd neer zetten. Het liefst met een verbetering van het eigen ronde record van vorig jaar. Ze hebben er alles aan gedaan maar helaas door de stevige wind tegen op terugweg is dit net niet gelukt. Wel werd voor de tweede keer op rij de snelste tijd neer gezet.
Dan de Okke, tja daar werd in een vroeg stadium al ingezet op winst. Alles moest hier voor wijken er werd zelfs in diepste geheim voor deze wedstrijd een ander ‘stuur’ ingezet. Lia had haarzelf voor een flink bedrag (gehoord in de wandelgangen) laten strikken om deze wedstrijd te sturen. En zoals altijd deed ze dat met hart en ziel. De mannen knalden er gelijk in en al snel was het duidelijk dat er maar één ploeg recht had op de titel. Tijdens de prijsuitreiking werd de Okke dan ook terecht eerste.
Voor de meeste sloepen van Okke Hel was dit de laatste wedstrijd van het seizoen de sloepen gaan nu in onderhoud en de roeiers in wintertraining. Graag bedanken wij iedereen die ons dit seizoen gesteund hebben met name onze sponsors en supporters. Wij hopen volgend jaar ook weer op jullie steun. Wil je ook een keer mee roeien kijk dan op www.okkehel.nl voor meer info.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda