Sport

Okke Hel op Zaanslag 2016

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag stond er voor roeiend Nederland de Zaanslag op het programma. Okke Hel was deze dag aanwezig met de Snurk. Helaas was de inschrijving bij de heren zo snel vol dat de andere sloepen niet meer konden deelnemen.

Na de gebruikelijke aanloopproblemen moest er deze keer op zaterdag nog iemand even snel een noodkroon laten zetten, waarvoor hij eerst de tandarts uit zijn bed moest bellen. We konden om 10.30 uur richting Zaandam. Tijdens de rit daarheen werd er al druk gespeculeerd wat er vandaag verwacht werd en dat was nogal wat want ze wilden in de top acht roeien deze wedstrijd. Maar het wedstrijdveld met bijna alle vijftien hoofdklassers was sterk bezet. Om 14.00 uur gingen de eerste sloepen twee aan twee van start. De Snurk was om 14.04 uur aan de beurt en gelijk na de start zat de vaart er goed in. De sloep die tegelijk startte hebben ze niet meer gezien en omdat de Twirre ervoor was gestart wilde de mannen ervoor zorgen dat ze sneller zouden zijn. 

De snelheid van de sloep lag hoog en de mannen hadden en strak slagtempo bij ieder meetpunt kwamen ze dichterbij de Twirre, die twee minuten eerder was gestart. Na uiteindelijk 16.1 km kwamen de mannen over de finish in een tijd van 1hr 29min 40sec, dit bleek later de tweede roeitijd van de dag en de snelste acht-riemer. Hier waren zij al super blij mee, maar dan is het natuurlijk altijd nog afwachten op de prijsuitreiking. Deze begon keurig op tijd deze keer en daar bleek dat de Snurk de eerste plaats had behaald in de eerste klasse. Wat nog veel mooier was is dat de Snurk tijdens deze race zevende algemeen geworden. Al de doelstellingen van deze dag waren gehaald en ze weten wat ze nog te doen staat om op 6 mei tijdens de HT topfit aan de start te staan.
Tijdens de Zaanslag roeien de dames apart van de heren en aan de race deden ook nog wat sloepen uit de buurt mee. Bij de dames tweede klasse behaalde de Rode Draak de tweede plaats en de Najade de eerste plaats.
Volgende week staat Lemmer op de agenda voor alle sloepen die daar gaan deelnemen alvast succes.
Haal op gelijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda