Sport

Okke Hel maakt de Zwolse grachten onveilig!

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor de Snurk, Vic en de Kromme Dick de Zwolse grachtenrace op het programma. Een ruim 15 kilometer lange route door de grachten van Zwollen met een stukje het Zwarte Water op. Om 9.00 uur verzamelden de roeiers van de Kromme Dick en de Snurk bij de sloeproeiloods om gezamenlijk naar Zwolle te rijden. Eenmaal in Zwolle aangekomen voegde de mannen van de Vic zich bij het gezelschap.

De dames startten om 11.00 uur de heren om 14.00 uur. Het was prima roeiweer, weinig zon en niet te warm dus het beloofde een mooie race te worden. De Kromme Dick stond in de 15de start gepland met 1,5 minuut daarachter de Snurk en de Vic. De Kromme Dick ging prima van start maar de Snurk en de Vic kwamen toch wat dichterbij. Na een half rondje in de grachten en het rechte stuk op het brede Zwartewater kwam de uitdaging voor de sloepen in de laatste startgroepen: in de smalle grachten van Zwolle de reeds ingelopen sloepen toch proberen in te halen. Het werd een waar spektakel waarin de sloepen geregeld met de riemen in elkaar kwamen te zitten, veel emoties over en weer en veel krachtexplosies. Om maar weer proberen aan te zetten als er een klein gaatje viel, ook op plekken waar het eigenlijk niet kon.

Uiteindelijk moest de Kromme Dick toch in de Vic zijn meerdere erkennen en gaf de stuurman van de Kromme Dick wat extra ruimte zodat de Vic kon passeren. De Snurk probeerde met man en macht bij de Kromme Dick te komen, maar zij hielden knap stand. Uiteindelijk scheelde het nog maar een kleine 20 meter.

Ondanks het kop-staart roeien was het toch een geslaagde dag voor de sloepen van Okke Hel! De Snurk eindigde op een nette 18de plaats met een 3de plaats in de 3de klasse heren waar de Snurk in uitkomt. De Vic, vandaag met 7 roeiers ,is op de 24ste plaats geeindigd en vlak daarachter, op de 26ste plaats de Kromme Dick.

Bij de dames heeft de Onvervaard goede zaken gedaan door een 3de plaats in het algemeen klassement en een 2de plaats in de 1ste klasse dames te bemachtigen. Een super prestatie van de dames! De Vuurzee Is op een hele nette 15de plaats geëindigd. Ze hebben duidelijk, na een moeizame start de stijgende lijn te pakken gekregen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda