Sport

Okke Hel aanwezig tijdens eerste midwinter sprintkampioenschap

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag was Okke Hel aanwezig in Zaandam voor het eerste midwinter sprintkampioenschap. Voor de eerste keer werd er in Zaandam gestreden door zestien teams op de volgende afstanden: 2200 meter, 1200 meter en 200 meter. De aankleding was verzorgd door de organisatie van Zaanslag en ze hadden er aardig werk van gemaakt, de kerstmuziek, vuurkorven en gl?hwein stonden er op de roeiers te wachten.

Op de vroege zondagmorgen vertrokken de mannen met de Vic naar Zaandam tijdens de laatste twee intensieve trainingen was besloten om met deze sloep te gaan want deze zou het snelste gaan. Op zondagmorgen werd er nog besloten om twee sets riemen mee te nemen wat door de helft van de sloep met gejuich werd ontvangen en door de andere helft wat sceptischer werd begroet.

Besloten werd dat de 2200 meter met de langste set zouden roeien. Helaas pakte dit niet geheel naar wens uit en werd er voor de ander twee wedstrijden weer teruggegrepen naar de set die bij de sloep hoort. Ach je probeert eens iets en helaas mislukt dat dan ook weleens maar dat weten ze nu dus voor de volgende keer.
Na de laatste sprint was het wachten op de prijsuitreiking die keurig op tijd plaats vond. Hier bleek nogmaals dat de keuze tijdens de eerste sprint niet de beste was, uiteindelijk zijn ze als zevende geëindigd. Al met al was het een geslaagde dag en kunnen de sloepen nu de winterstalling in voor het benodigde onderhoud. Tevens is het vermelden waard dat de Maritieme Academie ook aanwezig was met de Visioen. Deze mannen zijn uiteindelijk twaalfde geworden.
In januari beginnen de eerste sloepen van Okke Hel al weer met de trainingen en bent u van harte welkom in een van onze sloepen om kennis te maken met de roeisport. Voor meer informatie kijk ook eens op onze website www.okkehel.nl. Iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar.
Haal op Gelijk!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda